Mit csináljak, hogy a családom kicsit "haladjon a korral" és ne az ezeréves dolgaikra legyenek büszkék?
Pl. a nagyszüleim még mindig egy ezeréves Volvot használnak, konkrétan D-vel kezdődik a rendszáma. De a mai napig hallgatom, hogy az volt itt a városban az első Volvo és mekkora ritkaság volt... Ja, csak éppen azóta eltelt 30 év és ma már egy 4 keréken guruló roncs a kocsi.
Vagy a másik nagyszüleimnél egy szoba tele van a régi tv, rádió, meg DVD készülékekkel, mert nem dobják ki, "jó lesz az még" alapon. Van olyan régi tv is, aminek még fa borítása van, meg antennája.
Anyám dettó ugyanez. Vettem egy lakást, májusban költözöm. Mivel most épült, lehetőség sem volt arra, hogy bútorozottan vegyem át. De én ennek örülök is, mert 25 éves koromra lett egy elég kiforrott és határozott ízlésem, nem csak annyi, hogy "legyen hol aludni", aztán a stílusok keverednek összevissza. Lényeg a lényeg, hogy be kell rendeznem és szeretnék minőségibb, tartósabb bútorokat, dekorációkat venni, ez néha elég sok utánajárást igényel. Anyám meg folyton azzal jön, hogy ez felesleges, mert még otthon van a régi gyerekszobám egész bútorkollekciója, miért nem jó az... Az összematricázott szekrények, az ütött-kopott, gyerekméretű íróasztalom, meg a kifeküdt matracom nem is értem, miért nem kéne. Ő is megtart mindent, összevissza vannak a bútorok, a kanapénk 28 éves, már mindenhol ki van ülve, feküdve, kényelmetlen, esik szét, de nem dobja ki, mert hogy azt a dédszüleimtől kapta még az első lakásába... Akkor biztosan nagyon jó volt, de azóta elköltözött és jelenleg a családi házunkban nevetségesen mutat. De nem, ő azt nem dobja ki akkor sem.
Elhiszem, hogy az ember jobban ragaszkodik a dolgaihoz, ha ő maga dolgozik meg érte, vagy fontos embertől van. De ezek már lassan beteges dolgok, konkrétan olyasmihez ragaszkodnak, amik csak a pénzt viszik, vagy a helyet foglalják és lehetne helyettük sokkal jobb, kényelmesebb is.
Rettentő nagyképű vagy, kérdező! Inkább ne mondd meg, mi az a munka, amivel 25 éves korodra minden támogatás nélkül összeszedtél egy lakásra valót!
Amúgy joggal várod el, hogy ne szóljanak bele, ahogy neked sincs semmi jogod az ő dolgaikba beleszólni!
Nézd az en nagymamám is szeret nosztalgiázni hogy régen a fekete fehér tv- ből kb 2 volt a faluba, az egyik az övéké volt. Vagy hogy milyen volt lovaskocsizni, stb..ilyenek az idősek. En szeretem hallgatni, ma mar annyi minden természetes ami régen nagy cucc volt. Az a Volvo már kb. " csaladtag " , érzelmileg kötődnek hozzá.
Anyád gyerekbutoros mániája mar furcsa. Lehet hogy kidobni sajnálja de amugy szabadulna tőle azert ajánlja annyira. Beszeld meg vele h attol h neked nem kell nyugodtan megszabadulhat tőle, vagy jó lesz garázsba, sufniba polcnak stb. En se vinnek a tök új lakásba régi limlomot. Szóval vagy dobja ki vagy ne tukmalja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!