Az elhagyott csecsemők, kisgyermekek (1-3 éves) hova
kerülnek?
Figyelt kérdés
Ha nem találnak neki családod mi lesz velük? Mert úgy tudom, hogy csecsemőotthonok már nincsenek (lehet rosszul tudom). Ők is gyermekotthonban mennek? Vagy ez hogy működik?
Olvasom a válaszokat és nem értem ... akkor miért vár évekig az a rengeteg ember, aki örökbe szeretne fogadni?
2021. márc. 22. 14:15
4/10 anonim válasza:
#3, a törvényi szabályozás okán. Meg kell várni, hogy a szülő lemondjon végleg a gyerekről.
2021. márc. 22. 14:19
5/10 anonim válasza:
3!
Sokkal több szülő tudna örökbe fogadni ha nem lenne ennyire hosszú a folyamat, a szándék nagyon sok emberben meg van.
2021. márc. 22. 14:26
6/10 anonim válasza:
Attól függy, hogy hogyan hagyják el. Az inkubàtorba tett babákat örökbe adhatják, mert azzal a szülő névtelenül is lemond a jogairól. Nekik szinte azonnal találnak is családot, hoszen hosszú a várólista. Akiket a kórházban hagynak ott, de nem mondanak le róluk, vagy nem vihetik haza a babát a körülmények miatt, az ő babáik hivatásos nevelőszülőhöz kerülnek, ahol tarthatják a kapcsolatot a babával. Ők akkor válhatnak örökbeadhatóvá, ha a család nem látogatja x ideig, de ez sokszor évekbe telik. Ők azok, akik a tendszerben ragadnak. A családnak amnyira nem kellenek, de örökbe sem adhatják őket
2021. márc. 22. 14:50
7/10 anonim válasza:
"Olvasom a válaszokat és nem értem ... akkor miért vár évekig az a rengeteg ember, aki örökbe szeretne fogadni?"
Ennek két oka van:
1. Az állami gondozott gyerekeknek csak a 10 százaléka örökbe adható. A többiekneknek vannak szüleik, akik tartják is velük többé-kevésbé a kapcsolatot.
2. Az örökbe adható gyerekek nagy része nem olyan, amilyet a gyerekre vágyó párok szeretnének, hanem 6 évesnél idősebb, beteg, cigány, vagy ezek kombinációja.
2021. márc. 22. 14:52
8/10 anonim válasza:
Sokan vannak ilyen-olyan betegséggel kórházban is. Valójában semmi bajuk, csak gyógytorna, meg olyan, amire épp rá lehet fogni. Ott a nővérek etetik, pelenkázzák, fürdetik, de ennyi. Sajnos hamar negtnaulják, hogy hiába sírnak, senki sem megy. Szóval nem sok vizet zavarnak, beszélni is viszonylag későn kezdenek, hiszen nem tanítják őket.
2021. márc. 22. 15:22
9/10 anonim válasza:
Az örökbefogadó többsége azt akarja hogy legyen még minél fiatalabb, lehetőleg csecsemő. Ez pedig azért nehéz mert ahhogy fennt is írták, akkor lehet ha a szülők először le mondanak a gyerekről, szülői felügyeleti jogokat a bíróság megszüntette, meghaltak... Plusz cigány gyerekeket ritkábban akarnak. Márpedig több cigány gyerek van az intézetekben mint "magyar".
Másfelől megvizsgálják a szülők alkalmasságát, ez sok lépcsőből áll. Orvosi vizsgálat, pszichológiai vizsgálat, környezettanulmány, örökbefogadó tanfolyam. Várni a papírokra..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!