Szerintetek az normális, hogy nálunk a családban mindenki ki-be járkál, amikor valaki fürdik?
Az anyám egész életemben ezt csinálta. Az se megoldás, hogy bekulcsolom az ajtót, mert akkor elkezdi verni meg ordibál, hogy az ő házában ne merjem kizárni a fürdőszobájából...Illetve nálunk is ugyanaz van, mint amit egy másik hozzászóló írt, hogy ő simán kijön full meztelenül a fürdőszobából (ő még általában törölközőt se vesz fel), míg mindenki más még akkor is átmegy valamelyik másik szobába, ha csak a pólóját cseréli át. Régebben szokása volt, hogy mindig akkor kellett valamiért bejönnie a fürdőszobába vagy az én szobámba, amikor wc-n voltam/öltözködtem/ilyesmi és amikor kiküldtem, még leállt veszekedni, hogy miért vagyok előtte szégyenlős, meg még meg akarta magyarázni, hogy az én agyammal vannak bajok, amiért nem akartam, hogy pucéron nézegessen g3ci...
A párommal nem érezzük magunkat kellemetlenül ilyen helyzetben, néha amíg az egyikünk a budin ül, addig a másik zuhanyzik pl. De ha lesz valamikor gyerekünk, nem kényszeríteném rá, hogy előttünk pucérkodjon, ha neki kellemetlen, mert egyáltalán nem ugyanolyan a családtagjaid előtt meztelenül lenni, mint a párod előtt..Az utóbbival úgyis látjátok egymást jó meztelenül kb. minden nap, az előbbi szituáció meg szerintem beteges egy bizonyos kor felett.
A mi családunkban nem szokás benyitni, bár anyukám sajnos nem igazán tartja be ezt és mindig pont akkor kell meget mosnia, amikor bent vagyok a fürdőben. Már nem zavar, megszoktam, inkább vicces. Ezzel ellentétben sem apukám, sem a család bármely tagja nem járkál be egymáshoz ilyenkor.
Mindenkinek más a normális, neked is, nekem is éppen az, ami nem zavaró.
Semmi nem normális, ami téged zavar.
Nálunk úgy működött a dolog, amíg a szüleimmel éltem, hogy mindenki tájékoztatta a többieket, aki huzamosabb ideig akart a fürdőszobában lenni (fürdő-wc egyben), így még előtte le tudtuk rendezni a szükséges dolgokat.
Ha mégis közben valakinek sürgős dolga akadt, kopogott, mondta, hogy "bocsi, de nagyon kell" stb.,az éppen bent lévő törölközőbe csavarta magát és kijött arra a pár percre. Szerintem így a normális, de, mint írtam az elején, mindenkinek más számít elfogadhatónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!