Ha nyaralni mentek, mit visztek magatokkal?
Ma este indulunk, és félek, hogy valami itthon marad.
Írnátok pár dolgot? Nagy segítség lenne!
Utoljára kb 7 éve nyaraltam, és most megyek először külföldre,tengerpartra. Azért vagyok ennyire "béna". :)
Fenistil gél (ha esetleg megcsíp valami rovar)
Telótöltőt se hagyd itthon, mint én.
tapasztalat:hasmenés elleni szer, kisolló és szemöldökcsipesz(az ember erre nem is gondol, de szálka, betörött köröm, akármi előfordul marha nehéz ilyet keríteni), nálam mindig van cérna és tű is, nem foglal sok helyet, de praktikus. övtáska vagy bármi olyan táska, amit tuti nem hagytok el. ha mi nyaralni megyünk minden van egy ilyenünk, ebben tartjuk a pénzt és útleveleket, személyi iratokat. szállodában ha van széf akkor oda rakatjuk, de ha nincs, akkor magunkkal visszük, mert a szobából bárki ellophatja. a párom vesz fel övtáskát, azokba ez elfér és tuti nem hagyja el. ha kocsival mentek és elfér akkor napernyő nagyon praktikus és úszócipő is. autóspléd(az alja műanyagos, a felső része puha takaró), strapabíró, strandra is nagyon jó, összehajtva alig foglal helyet. telefont mindig csak egyet viszünk, hogy mégis legyen, de mivel nem mászkálunk külön a párommal elég egy is, és úgy egyel kevesebb érték, amit el lehet hagyni.
kb ennyi ugrott be
Köszönöm a segítséget.
Ha valakinek van még ötlete, szívesen elolvasnám.
Bankkártya,iratok a legfontosabb.
A többit be lehet szerezni útközben.
Mi júliusban voltunk 10 napot a Pag-szigeten Povljana-ban, holnap éjszaka indulunk megint 5 napra, most Trogirba. Amit viszünk/vittünk:
- naptej
- fürdőruha
- 1-1 melegebb ruha ha rossz idő lenne (melegítő, sportcipő, zokni)
- törölköző
- lefagyasztott kaják (mi itthon főzünk és ott kimelegítjük)
- szalámik, konzervek, zacskós kaják, amit szerettek
- tartalék evőeszközök
- papírtörlő
- mosogatószer/szivacs
- gyógyszerek (fájdalomcsillapító, fenistil gél, neo bilagit ha elkapna a hányás-hasmenés vagy hasgörcs, fogamzásgátló ha szedsz, calcium pezsgőtabletta...stb)
- papucs
- vízicipő ha olyan helyre mentek, nekünk nem kellett mert homokos volt a tenger, a part meg aprókavicsos
- napernyő, ha egész napra mentek a strandra
- ásványvíz, üdítők
- valamilyen fejfedő, hogy ne kapjatok napszúrást
- hűtőtáska - jégakku értelemszerűen ha fagyasztottat visztek, de akkor is ha csak szalámit meg ilyesmi
- tusfürdő, sampon, testápoló, fogkrém, fogkefe
- wc papír, papírzsepi, intim törlőkendő sem árt
- sebtapasz, neogranormon, Betadine
- napégésre jó a fenistil, de vannak kifejezetten erre való spray-k
- mi szoktunk vinni zöldségeket és kenyeret is 1-2 csomaggal, mert ott kint nagyon drága
- tartós tej esetleg
- útlevél, személyi, autó papírjai, jogsi, TB kártya (mi csináltattunk EU-s TB kártyát, mert ha ér valami kint akkor nagyon drága az ellátás, a megcsináltatása meg ingyen van)
- szállás papírjai, adatai
- GPS ha szükségetek van rá, térkép
- fényképezőgép, telefon, ezeknek a töltői
Asszem ennyi, de ha még eszembe jut valami akkor írok. De előttem is már sokan leírtak sok mindent. Vannak olyan dolgok amiket elő se vesz az ember, de jó ha ott van. Én inkább megutaztatom, mint szükség legyen rá, és akkor kapkodok, hogy miért nem hoztam el. :)
Jó utat nektek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!