Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a vezetéknevetekbe valamily...

Ha a vezetéknevetekbe valamilyen magyarországi településnév szerepel, jártatok már azon a településen? És ha nem, akkor csak ezért elmennétek oda egyszer?

Figyelt kérdés
Arra értem, ha nem mondjuk 3 faluval odébb van, hanem messzebb. Milyen messze van kb. a lakhelyetektől, és ha például arrafele járnátok, elmennétek oda megnézni azt a települést, csak ezért?

2021. febr. 6. 11:40
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Az én nevem Borszékre hasonlít, egyszer szívesen lemennék oda.
2021. márc. 8. 03:35
 32/38 anonim ***** válasza:
100%

Mit kell egyeseknek kötekedni itt?!

A kérdező feltett egy kérdést normális stílusban. Fájna válaszolni, hogy igen vagy nem? Vagy ha nem akar valaki, az minek kommentel? Mit kell mindenbe is belekötni, támadni, kiforgatni a szavait?

Kérdező, nekem már nem ilyen a vezetéknevem, de nagymamám Siklósi volt. Járt is ott többször, de azt már sajnos nem tudtuk kideríteni, ki származott onnan, nagymamámnak már a dédmamája is máshol lakott.

2021. márc. 25. 12:14
 33/38 anonim ***** válasza:
100%

9-es, gondolom, azért írta, hogy magyar településnév, mert az, hogy Londoni, Párizsi, Berlini elég ritka vezetéknév Magyarországon, ilyenekre, hogy Tihanyi, Budai, Tamási, Szegedi, Szolnoki, Győri, Veszprémi, jóval több esély van.

Mondjuk, Bécs nevűt ismerek (nem Bécsi).

2021. márc. 28. 20:56
 34/38 anonim ***** válasza:
31es, és véletlenül nem Eszter a keresztneved? (Ilyen nevű osztálytársam volt).
2021. márc. 28. 20:57
 35/38 anonim ***** válasza:

Nem Eszter vagyok😅 (érdekes, nem először gondolják rólam, hogy Eszternek hívnak🤔)

És nem is Borszék/Borszek/Borszéki a nevem, csak amikor tanultunk föciből Borszékről a fél osztály rám nézett, el kezdtek kuncogni és kérdezték voltam-e már ott🤷‍♀️

#31 voltam

2021. márc. 28. 21:14
 36/38 anonim ***** válasza:
100%

Az osztálytárs Borszéki Eszter volt, tulajdonképpen sose jutott eszembe, hogy az egy helység. Általános iskolában nem foglalkozik ilyesmikkel az ember :)

Viszont volt Vereczkei is,rá néztünk is kuncogva mikor a Vereckei- hágó szóba került.

Később volt Kópházi nevű egyetemi társam (szintén Eszter :), ők egyszer jártak Kópházán.

Volt meg Ovádi nevű is, arról se jutott sose eszembe, hogy helység lenne, de mindjárt megnézem.

Tatai is volt, Pataki is Patonai is. Ha ilyen nevem lenne, engem érdekelne a helység.

2021. márc. 28. 21:29
 37/38 anonim ***** válasza:
Igen, jártam is azon a településen. De a családom nem onnan származik, hanem egy most Romániához tartozó hasonló nevű településről. Ott is jártam, sajnos a régi iratok megsemmisültek egy tűzben, így zátonyra futott a családfa kutatás.
2022. jan. 22. 00:08
 38/38 anonim ***** válasza:
100%

Párom vezetékneve Szentesi, de nem hiszem, hogy volt Szentesen. Ha hazaér a munkából, meg is kérdezem, még programnak is jó lenne elmenni. 🙂

Ez ugyan teljesen más, de nekem meg Petra a keresztnevem és sokat beszéltünk már arról, hogy egyszer mindenképpen elmegyünk a Jordán Petrába, bár az a nevétől függetlenül is baromi érdekes hely, viszont így van benne egy kis "plusz poén".

2022. jan. 22. 10:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!