Ha a vezetéknevetekbe valamilyen magyarországi településnév szerepel, jártatok már azon a településen? És ha nem, akkor csak ezért elmennétek oda egyszer?
Figyelt kérdés
Arra értem, ha nem mondjuk 3 faluval odébb van, hanem messzebb. Milyen messze van kb. a lakhelyetektől, és ha például arrafele járnátok, elmennétek oda megnézni azt a települést, csak ezért?2021. febr. 6. 11:40
21/38 anonim válasza:
Surányi vagyok, még sosem jártam ott, de egy barátnőm minden áron el akar majd vinni oda...
Amúgy a névnek elviekben semmi köze a településhez, a Káta nemzetségből van levezetve az eredete. (Valahonnan a Tápió mellől)
22/38 anonim válasza:
Ennek sincs értelme. Vàlaszolt amely, becsületesen. Szar român. . Ennyi. Évszázadok óta alföldiek vagyunk. De szar román... Mivel székely nevem van. A székely nem román. De köszönöm.
23/38 anonim válasza:
Igen, van néhány olyan nevű település mint a családnevem, egy részük Magyarországon és egy pár Romániában található. Voltam is ezeken a helyeken, tudom is hogy melyik településről származnak az őseim. Számomra érdekes volt, amolyan családfa-kutatás. Sajnos a régi születési kivonatok elvesztek egy tűzben így elakadt a dolog.
24/38 anonim válasza:
Az enyem egy patak, de nem jartam meg ott, nem is fogok mar. Oszinten szolva soha nem szerettem a vezeteknevem...
25/38 anonim válasza:
Ez nagyon fura kérdés, de amúgy nem.
26/38 anonim válasza:
Anyám nemesi származású, így köztudott, hogy az ő dédszülei még tényleg ott éltek, mint ami a vezetékneve.
Szeretnék egyszer eljutni oda, ha vége a pandémiának. Romániában van, szóval nem túl közel.
28/38 anonim válasza:
Mi elmentünk egyszer, elég nagy családi kirándulás volt, ilyen gyökérkeresgélős túrára, pedig határon túli nevekről van szó. Unokatesókkal, nagyszülőkkel mentünk. Jó program volt, városnézéssel, felkutattunk régi sírokat a temetőkben, nyilván felfedeztük az összes gyerekszórakoztató egységet is. De mi sokat mentünk gyerekként.
29/38 anonim válasza:
Igen, dédnagyszüleim és nagyapa is ott laktak a testvérével, aki még mindig él és szoktuk is látogatni nagyjából 2 havonta. A település az otthonomtól nagyjából fél órára van, de a tanulmányaim miatt Budapestre költöztem, a jövőnket is itt tervezzük a párommal, innen nagyjából 250 km-re van.
30/38 anonim válasza:
Lengyelországba van egy település aminek a neve az én vezeték nevem é helyett e betűvel és a végén vagy egy i betű. Így nem tudom mennyire számít de egyszer akár oda is elmehetnék ha vége a pandémiának
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!