Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleimen kívül majd a...

A szüleimen kívül majd a testvéreimet is nekem kell eltartanom, holott nekem is van már családom, kisgyermekem?

Figyelt kérdés

Szerintem tőlem rosszabb családi helyzete senkinek sincs... anyám és apám amit házat építettek már árverezés alatt áll, apám segédmunkán van, de szeret a kocsmába járni. Anyám pszichés beteg, de azt se tudják mi baja, szerintem már a sok gyógyszer miatt olyan amilyen.

2 testvérem gyermekotthonban van, a hugom aki külföldön él évek óta.

Sosem segített nekem anyagilag anya ellátásában.

És hamarosan beviszik szociális intézetbe mert a gondnok elintézte neki.

És mivel alig kap valami pénzt, ha jól számoltam közel 60 ezerrel ki kell pótolni havonta.

A hugom nem segít... csak kifogásokat keres.

De a két öcsém ha kikerül az otthonból, kötelezhetnek még majd arra is hogy őket is eltartsam? ( Szülőtartas mellett van ám rokontartás is ha minden igaz...)

Nem tudok mindenki helyett dolgozni!

A gyerekem szájából meg nem fogom az ennivalót elvenni...

2021. jan. 24. 14:46
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
72%
20-as: szerinted egy kórhely hímivarsejt-donor és egy ideggyenge petesejtdonor esetében milyen örökségről beszélünk? Úgyis elissza a fater meg elmegy a mutter gyógykezeléseire, úgy,hogy abból szerintem se a kérdező, se a tesói nem fognak látni 1 ft-ot sem. Ha pszichés örökségre gondoltál, az persze más tészta.
2021. jan. 25. 17:49
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Azért kell mindenről lemondási, hogy később se zaklassák miattuk, se adósság se bármi más miatt.
2021. jan. 25. 21:25
 23/25 anonim ***** válasza:
75%
#21 tartozást is lehet örökölni...
2021. jan. 26. 07:09
 24/25 anonim ***** válasza:
82%
23-as, bármilyen örökségből le lehet mondani, a tartozásról is, ergo nem kötelező örökölni.
2021. jan. 26. 07:47
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd békén a húgodat! Neki volt esze, kilépett ebből a fosból, új életet kezdett. Te is tégy így, ne foglalkozz a szüleiddel! Ahhoz, hogy pereljen szülőtartásért kell is egy jó ügyvéd, a gyakorlatban nem olyan egyszerű ez, mint elméletben. Arról nem is beszélve, hogy ha tudod bizonyítani, hogy érdemtelen rá és nem tartod vele a kapcsolatot, semmit nem tudnak veled kezdeni.

A gyereked az első, senkit nem fog érdekelni a többi.

2021. jan. 26. 09:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!