Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha a szüleim...

Mit csináljak, ha a szüleim oltás ellenesek?

Figyelt kérdés
Én szeretném majd beoltatni magam, de a szüleim nem akarják, illetve ha kötelező lesz, akkor minél tovább húznák a dolgot, minél később kapjam meg. Nem bíznak ezekben az oltásokban. Ez nagyon kellemetlen, nem tudom mi ilyenkor a teendő, nem vagyok még 18, így azt se tudom, hogy regisztrálhatok - e oltásra. Meg ugye a vírus miatt sehova se nagyon engednek és én kezdek kétségbe esni, mintha be lennék zárva. Értem, hogy aggódnak, de nem tömegközlekedhetek, nem mehetek sehova, nem nagyon találkozhatok senkivel, nem mehetek át barátaimhoz.. Már nagyon régóta tart ez, és kezdek megőrülni. Nem bírom az elszigeteltséget és ezt a túlaggódást sem.. Mit tegyek?

2021. jan. 23. 18:07
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
59%

@11 Ne terjessz hülyeségeket.

Már kiderült a vizsgálatokból, hogy a norvégiai haláloknak semmi közük nem volt az oltáshoz. És olyannyira nem hangoztatják, hogy kb. minden nagy hírportál lehozta.

Nyáron is meghaltak többen, ha követted volna a statisztikákat, tudnád.

Az álhírek terjesztését a törvény büntetheti, csak úgy szólok. Szégyelld magad, hogy ilyeneket csinálsz.

2021. jan. 23. 21:51
 12/27 anonim ***** válasza:
39%

Nem tudsz sokat tenni, tudtad hogy régen volt olyan amikor egy oltásról azt hitték az emberek, hogy tehénné válnak XD

Mindig lesznek kétkedők, annyit tehetsz, hogy amíg nem kapsz oltást viseled a maszkot,sajnos más nincs (vagy amíg a többség nem kap oltást).

2021. jan. 23. 22:04
 13/27 anonim ***** válasza:
71%

Naponta olvasgatom a híreket. Akkor mégis mitől haltak meg egyszerre? Mert erről nem írtak...

Megváltozott Oslo gravitációs mezeje?

2021. jan. 23. 22:06
 14/27 anonim ***** válasza:
81%

abba haltak bele, hogy eleve betegek voltak, na már most egy védőoltásnál (pl. influenza) az orvos megkérdezi a beteget szenved-e éppen betegségben, mert a védőoltás mindig legyengíti a szervezetet (hisz a betegség egy formáját kapjuk meg így elérve, hogy a testünk olyan anyagot állítson elő ami később védelmet fog adni).

Én se kaphattam influenza oltást amikor egy másik betegség miatt antibiotikumot kaptam, hanem csak rá 2 hétre adhatták be.

2021. jan. 23. 22:13
 15/27 anonim ***** válasza:
25%

Belehaltak a már meglévő krónikus betegségükbe, szívrohamot kaptak, stb. Gondolom. Nem tudom, hogy téged meglep-e, de az idősotthonokban ez elég gyakran előfordul, prózai okokból...:P

Nem találtak a vizsgálatok és a boncolás során semmit, ami arra utalt volna, hogy az oltás valamely mellékhatása a ludas.

De amúgy is, ha a száz éves, félig halott nénike belehal az oltás miatti enyhe láz okozta sokkba, ami az alig pislákoló szervezetét éri, azt nem nevezném különösebben veszélyt jelző dolognak a vakcinára nézve... (Nem, a vírussal kapcsolatban sem nevezném annak, de ott nem is nagyon áll fent ilyesmi, mert egy akut respirációs distressz szindróma nem egy "szimpla láz"...)

Mondom ezt úgy, hogy egyelőre ilyen nem történt. De előbb utóbb fog valami hasonló, abban biztos vagyok.

Vagy anaflaxiás sokkot is tuti, hogy úgy fog kapni valaki, hogy belehal, előbb-utóbb. De millió esetből lesz egy ilyen...

Addig is felejtsük el ezeket a "megkapta az oltást, két nap múlva meghalt" sztorikat... 20+ millióan kapták meg az oltást eddig. Egy nap hányan halnak meg ennyi főre lebontva? Na, azért.

2021. jan. 23. 22:21
 16/27 anonim ***** válasza:
86%

Ja, és az mRNS technológia és az inaktivált influenzavírust tartalmazó influenza-oltás tök más, ne kever őket, @15.

Nem kontraindikáció egyik gyakori, vagy akár ritkább krónikus betegség sem, sem az extrém öregkor.

2021. jan. 23. 22:26
 17/27 anonim ***** válasza:
49%

Oké, akkor a norvégokat engedjük el szent péterhez. RIP :)

Mi van a KSH-adatokkal?

A nagy vírusos időszakban, kevesebben haltak meg mint az előző évek statisztikájában. Miért?

Jelen pillanatban kiugróan magasnak kellene lennie.

A ksh a legnagyobb adatgyűjtő. Neki tudnia kell minden esetről.

Számomra az is érdekes tény, h erre miután felfigyeltek, hirtelen megnövelték a ksh halálozási számait. Itt-ott visszamenőleg 400-al nőtt az elötte elenyésző szám.

Végére hab a tortán. Hol az influenza?

2021. jan. 23. 22:29
 18/27 anonim ***** válasza:
68%

Istenem XD 18-as cuki XD

Először is a megelőzéseknek köszönhetően időben észbe kaptak (nem úgy mint pl. Amerika) így kevesebben kapták el az elején, nyáron még alig jutott el ide, de aztán pont a nyaralás után nagyobb lett a szám(mert ugye mindenki eljárt mindenhova ,aztán suli és bumm az összes gyerek elkezdett fertőzni stb.)

Influenza ugyanúgy terjed mint a vírus, tehát ha van maszk az influenza sem tud terjedni XD

2021. jan. 23. 22:34
 19/27 anonim ***** válasza:
34%

Az influenza terjedését IS jelentősen visszafogják a korlátozások, de

leginkább az, hogy az influenzás esetek közé az orvosnál olyan tünetekkel jelentkezettek számítottak be. Most ilyen tünetekkel az ember otthon marad, esetleg tesztelteti magát COVID-ra, mert van átfedés. DE még így is van jó pár eset.

Jóval többen meghaltak, összességében is.

[link]

[link]

Különösen az őszi hónapokban és decemberben.

Na, mi van? Beszélsz egy adag hülyeséget, amiről elmondjuk, hogy miért az. Utána meg jössz egy újabbal:D

2021. jan. 23. 22:38
 20/27 anonim ***** válasza:
84%
Na, szóval erre(az utolsó mondatban említettre) olvastam egy jó analógiát, csak már nem tudom, hogy hol. Ha valaki esetleg tudja, mire gondolok, annak megköszönném a segítségét.
2021. jan. 23. 22:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!