Az lenne hogy most megyek 6. ba és nagyon félek az oltástól görcsöl a hasam ha rá gondolok. Szóval az lenne hány db oltást fogunk kapni (lány) és még az is hogy mivel nyugtassam meg magam vagy mit csináljak ha rámkerül a sor?
Sajnos saját tapasztalatból mondom, hogy semmit nem tudsz ez ellen tenni. Mármint, hogy izgulsz. Én világ életemben így voltam, úgyhogy a gyerekorvos már tudta, hogy nekem úgy kell az oltást adni, hogy vagy fekszem, vagy utána lefektetnek, ugyanis mindig kidőltem utána. :)
De sokat segít, ha eltereled a gondolataidat azzal, hogy beszélsz közben valami egészen másról.
Amúgy egészen 23 éves koromig tartott ez az állapot, azóta már a vérvételre is el tudok menni kíséret nélkül, mert addig az még bajosabb volt, mint az injekció. Szó szerint az ájulás szélén voltam vagy el is ájultam. Szóval nem vagy egyedül a problémáddal.:)
Kedves Kérdező!
2 db oltást fogsz kapni 6. osztályban. Egyik sem fáj túlzottan. Szerintem ami nyugtatásként beválik az az, hogy gondolj bele abba, hogy halálos betegségek ellen véd, és egy kis szúrás megment a borzalmas betegségtől. Amikor oltanak csukd be a szemed, lazulj el, és gondolj megnyugtató dolgokra, így szinte meg sem fogod érezni. Én is nagyon paráztam, de utólag rájöttem, hogy nem egy nagy extra ez a két oltás. Remélem tudtam segíteni,
Üdv, 13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!