Normális ez így ?
Vőlegényemék négyen vannak testvérek.Nagyon jó kapcsolatban vannak.A nagyszülei csakis őt, az egyszem fiút támogatják, a lányokat semmivel sem.Nagyon jól állnak a nagyszülők, de náluk csakis a fiú számít .Normális az , hogy ha bármit kap tőlük a vőlegényem, azonnal elosztja a tesóival?Vagy mivel már felnőtt emberek, nem kellene ezt tennie,
gondolhatna magunkra is ,mint önálló családra (épitkezni akarunk,gyereket tervezünk,stb)Mindezt persze a nagyszülei háta mögött, mert ha ez kiderülne,valószinű nem is kapna többé semmit .Egyébként nincsenek a lányok rászorulva, kb. egyformán állnak mindannyian anyagilag.
Idefigyelj kérdező. A kiskanalat nem azért írtam, hogy lesajnálj, mert nincs miért. Ebből is látszik, hogy csak a pénz jár a fejedben. Azért írtam, hogy vedd észre a különbséget a normális gondolkodás meg a pénzhajhászás között. Nem kell sajnálni, mert tele vagyunk pénzzel, és képzeld nem a nagyitól kaptuk, hanem dolgozunk és spórolunk. Szerencsére nem kell senkitől kuncsorogni, mint neked, hogy gyereket tudjak szülni a más pénzén.
Az exem anyja ugyanilyen volt, mit a párod nagyanyja. Állandóan tömni akart minket pénzzel, és én minden egyes alkalommal visszautasítottam, pedig akkor még nem voltam ennyire eleresztve, mint most. Nem is értem, miért kellett volna elfogadnom, nem dolgoztam meg érte, én addig nyújtózkodok, ameddig a takaróm ér.
Azt meg nem tudom, honnan veszed, hogy sehol nem írtad, hogy abból neked jár valami, mert egész végig arról beszélsz, hogy a párod miért osztogatja szét, mikor az nektek milyen jól jönne. És ha a felesége leszel, akkor neked is lesz hozzá közöd. Erről szól az egész.
Igen, a nagyi kinek adja, ha nem az unokáknak, a párod közreműködésével pontosan ez történik, de te mégis azon vagy fölháborodva, hogy miért nem neked adja.
És még mindig nem veszed észre, hogy nem az a probléma, hogy elfogadjátok tőle, hanem az, hogy azok elől akarod elvenni, akiknek egyébként jár. Azért, hogy TE szülhess. Mert a saját pénzedből nem telik rá, akkor elvennéd a másét. Ez a nagyon undorító hozzáállás.
"nekem is közöm lesz a pénzéhez" = ebben nagyon tévedsz, kérdező!
Az örökség, a családtól kapott vagyon sose lesz a tied.
A közös kassza csak a párod keresetére vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!