Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mélyszegénységből lehetséges...

Mélyszegénységből lehetséges kitörni?

Figyelt kérdés

Ahol a szülők nem tudják támogatni a gyereket, sőt az ő ösztöndíjára, diákmunkával keresett pénzére is szükség van már középiskola alatt is, hogy élelemhez jusson a család. A lakhatás nem megfelelő egymás hegyén-hátán élnek.

Ott lehetőség van, hogy a gyerek kitörjön a szülei árnyékából és megfelelő életszínvonalon éljen vagy egy nehezebb egyetemre menjen például gyógyszerészeti, mérnöki stb. szülőitámogatás nélkül?

Ismertek ilyen történeteket?

2021. jan. 20. 00:34
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
79%
De amúgy honnan veszi valaki, hogy nem lehet, csak mert nem tud egy szabó péteri típusú drámai sztorit felhozni ismertebb emberről? A mélyszegénységből már az is kitörésnek tűnik, ha sikerül letenned az érettségit és van egy rendezett albérleted, ha másod nincs is.
2021. jan. 20. 14:09
 42/57 anonim ***** válasza:
78%
Én felvállaltam, hogy honnan jöttem és le lettem pontozva. Szánalmas.
2021. jan. 20. 14:13
 43/57 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Mindenkinek ment a zöld kéz.

2021. jan. 20. 21:41
 44/57 anonim ***** válasza:
77%
Ki lehet törni, de kell hozzá egy támogató közeg is, mert ha leszólják az álmaid és állandóan visszahúznak, sőt akár keresztbe is tesznek, úgy kb lehetetlen. Tanulás az egyetlen út, tudok én is olyat, aki a putriból indult, de nagyon nehéz és rögös az út, már csak azért is, ha pl valaki kisebbségi, de ha valaki ilyen white trash fehér "cigány" onnan se egyszerű elindulni.
2021. jan. 21. 10:36
 45/57 anonim ***** válasza:
28%
Orvosi, fizikus, matematikus ezekkel ki lehet törni.
2021. jan. 23. 01:44
 46/57 anonim ***** válasza:
27%

Nagyon ritka az ilyen.

Aki melyszegenysegben el annak a szulei nem dolgoznak, nem is tanultak es nem lat otthon jo peldat hogy tanulni es dolgozni kell. Ugyanis akinek a szulei dolgoznak valamit azok nem elnek melyszegenysegben.

Ha megis a gyerek osztonzi sajat magat es tanulni akarna, fel is vennek allamira, a koleszt hogy fizeti ki? Buszjegyet is kell venni, kajat is kell venni a koleszba, stb

Azt eltudom kepzelni hogy szakmat tanul, pl komuvesnek megy mert az ingyen van, osztondijat is kap es valoszinuleg a kozelebbi varosban van kepzes igy nem kell koleszba menni.

Aki jo szakmat tanul az kesobb talal egy jol fizeto allast es ha van egy kis erzeke az uzlethez akkor vallalkozo is lehet.

Igy diploma nelkul elerhet egy kenyelmes eletszinvonalat.

2021. jan. 23. 02:29
 47/57 anonim ***** válasza:
76%

értelmiségi család is lehet mély szegénységben több okból, pl. mentális betegsége van a szülőknek, vagy egyedül nevel több gyereket segítség nélkül, ilyesmi

kőművesként amúgy kifejezetten jól lehet keresni jó, hogy ezt hoztad fel példának, sok esetben nem kell diploma hozzá

2021. jan. 23. 02:38
 48/57 anonim ***** válasza:
76%
Milyen esetben és milyen diploma kell ahhoz, hogy vki kőműves legyen?
2021. jan. 23. 07:08
 49/57 anonim ***** válasza:
0%
Butaság. A kőművesség egy néhány éves szakma, még érettségi sem kell hozzá. A mérnökihez kell. Ne állítsatok már baromságokat! Majd valaki elmegy 4-6 éves tanulni a Műegyetemre, hogy falat téglázzon a legnagyobb nyári melegben, mikor a tervrajzot is készíthetné egy légkondicionált irodában??
2021. jan. 23. 08:15
 50/57 anonim ***** válasza:
88%

Persze hogy lehetséges. A továbbtanuláshoz a tudás kell. Nyilván utánna koli meg ilyen hülyesegek de lehet pályázni szoci támogatást illetve pl körülöttem sokan dolgoznak az egyetem mellett plusz ha jól tanulsz ösztöndíj. Szóval ha van egy suli ahol jó szívvel felkészítenek és mellé kitartás akkor mindenképp lehetséges.

Mindkettő végletre ismerek példát. A tanáromat egyedül nevelte az édesanyja ezért sem mehetett messzebb egy sokkal jobb egyetemre csak a szomszedvárosban lévő sz.rba mert annyira nem volt pénz. Az ösztöndíját mind a koliba kajálásba ölte majd master képzésre eltudott menni saját kitartásának es elszántságának köszönhetően (a tanára semmit nem segített neki)egy igen neves helyre most pedig egy nagyon elismert művész.

A másik végletre is van példám. A család rohadt gazdag. A három gyerekből kettő ott hagyta az egyetemet 1 -1.5 év után. Az egyik 30 évesen is az anyja nyakán tesped a másik meg dolgozgat. Nyilván szülők nyomják őket anyagilag így könnyű...

2021. jan. 23. 11:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!