Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mélyszegénységből lehetséges...

Mélyszegénységből lehetséges kitörni?

Figyelt kérdés

Ahol a szülők nem tudják támogatni a gyereket, sőt az ő ösztöndíjára, diákmunkával keresett pénzére is szükség van már középiskola alatt is, hogy élelemhez jusson a család. A lakhatás nem megfelelő egymás hegyén-hátán élnek.

Ott lehetőség van, hogy a gyerek kitörjön a szülei árnyékából és megfelelő életszínvonalon éljen vagy egy nehezebb egyetemre menjen például gyógyszerészeti, mérnöki stb. szülőitámogatás nélkül?

Ismertek ilyen történeteket?

2021. jan. 20. 00:34
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
66%
Nem értem, miért a diploma függvénye kitörni a szegénységből? Elvégez egy szakmát, aztán ha abba jó, meg emberileg okés, akkor hülyére keresheti magát, egy diplomással ellentétben.
2021. jan. 20. 04:17
 12/57 anonim ***** válasza:
36%

Portik Tamas

Vizoviczky Laszlo

Bar ok a bortonben vegeztek.

2021. jan. 20. 05:18
 13/57 anonim ***** válasza:
83%

11: ez egy gyakori tévhit.

Valójában a tanulás a leghatalmasabb erő a társadalmon belüli mozgáshoz, nem véletlenül próbálják a mélyszegénységben élő gyerekeket az oktatás oldaláról minél inkább támogatni. Lehet tényleg csak egy szakmáig jut, de náluk már ez is óriási előrelépés, hogy legyen stabil havi jövedelme. Az, hogy értelmiségi, diplomás ember legyen egy mélyszegénységben felnövő gyerekből, az tényleg nagyon ritka. De talán nem is egy generáció feladata megoldani ezt, a társadalmi mobilitás szinte nem létező fogalom nálunk, vagy nagyon lassú.

2021. jan. 20. 06:50
 14/57 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem a baj ott kezdődik, amikor elveszik a diák pénzét a szülei. Főleg, ha azt iskola mellett keresi meg. Egyszerűen olyan mértékben tudja determinálni a gyermek sorsát is afelé az élet felé, mint a szülőknek van, hogy hihetetlen.

Nem mellesleg a szülők helyzete sem mindegy, hogy miért élnek úgy, ahogy: betegek és idősek, vagy az apuka láncdohányos alkoholista esetleg?

2021. jan. 20. 07:02
 15/57 anonim ***** válasza:
100%
Szabadeuropa pont hu weboldalon van egy cikk ami erdekes lehet. A keresobe ird be, hogy Kocsis Krisztian.
2021. jan. 20. 07:41
 16/57 anonim ***** válasza:
74%
Nem lehetetlen, mindent meg kell ragadni e lehetőséghez, pl. alapítványokhoz pályázni, támogatást igénybevenni, keresni-kutatni minden lehetőség után. Tenni és nem feladni akkor sem, ha elmondhatatlanul nehéznek, vagy reménytelennek tűnik valami.
2021. jan. 20. 07:47
 17/57 anonim ***** válasza:
79%

Könyv:

Factfulness - Tények

[link]

2021. jan. 20. 07:55
 18/57 anonim ***** válasza:
94%
16-os, hogy pályázzon egy gyerek, akit otthon mosdani sem tanítottak meg, aki nem kap pénzt, amivel felszállhatna a távolsági buszra, hogy felvételizzen a jó iskolába, akinek nincs rendes ruhája, amit felvehetne vizsgához? Aki olvasni sem tud honnan, mert a szülőnek kéne aláírni a könyvtárban a kezesi nyilatkozatot, amit nem fog, és ha hazavisz is könyvet a gyerek, a családtagjai gyújtósnak való papírokon kívül mást nem látnak benne, és széttépik, feltüzelik.
2021. jan. 20. 08:06
 19/57 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem képtelenség. Saját példából indulok ki, bár mi nem éltünk mélyszegénységben, "csak" sima csóró prolik voltunk: 40 nm panelban négyen, kétkezi munkás szülők, autó nincs. Tesómnak szakmunkásképzőre tellett, utána katonaság, majd gyorsan teherbe ejtett egy csajt, hogy ne kelljen haza jönnie. Én kiharcoltam az érettségit, de utána már az egyetem nem ment, akarat megvolt, de támogató háttér híján három felvételi sem sikerült. Nehéz úgy fókuszt tartani, ha otthon nincs hol tanulnod és egyfolytában azt mondogatják, hogy menj dolgozni, mert kell a pénzed.
2021. jan. 20. 08:07
 20/57 anonim ***** válasza:
80%
Igazad van a pályázással kapcsolatban, akkor családsegítőnél, vagy közeli nagyvárosban keressen szociális munkást, bárkit, aki segíteni tud neki.
2021. jan. 20. 08:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!