Miért bántalmazzák egyesek az idősödő szüleiket?
11
Ha ugyanúgy viselkedsz mint a szüleid te sem vagy különb náluk. Pl bennem is bennem van az ilyen jellegű agresszió ezzel nem lehet mint csinálni, az viszont már csak rajtad múlik, hogy hagyod-e hogy uraljon vagy nem. Én soha nem ütöttem meg a gyerekeim a szüleim se pedig ők is szorultak gondozásra. Mert én nem ilyen példát akarok mutatni a gyerekeimnek.
1.: Mert a szülő nem idomítja rendesen a kölykét.
2.: A társadalom egészének hibája is. Pl.: Nézd meg itt, a Gyakorin. Ha valaki leírja, hogy ő gyerek és a szülei rosszul bánnak vele, mert nem kap 500-ért új Ájfost, vagy az apja nem engedi a cigó pasijához, akkor egyből mik a válaszok? "Jelencsed fő felé!" meg a "Kőtözzé el, én is leléptem m6 évesen, osztan 8 éves koromtú dógozok."
De nem lehetséges az hogy ha vered a szüleidet akkor a gyereked is verni fog téged. Mert anyunak az anyja fiatalkorában ment a váradi hegyen a szomszédos tüdőszanatóriumba s vitt az öregeknek ( akiket nem látogattak) túrót, tejet, meg ami volt neki, azután is mindenkinek adott s az öregeket tisztelte s mindenkit meghalgatott. Meg akitől megvette a házat annak az volt az utolsó kivánsága mikor haldoklott hogy igyon a nagaültette szölöhe borából s mama anyuékat elküldte a borral az öreg nénihez hogy teljesitse az utolsó kivánságát. S mikor öreg lett vagyis 78 éves, úgy alakúlt hogy egyedűl lakott fennt a hegyen ( anyu s testvérei látogatták de nem volt módjukban magukhoz venni s mama egyáltalán nem is akart senkihez se menni lakni mert mindig úgy mondta hogy nem akar teher lenni) s a szomszédok mindig vittek neki tésztát ( mert nem volt jó az aragázban a ler s nem tudott sütni), ételt, karácsonyra édességet, adtak füvet meg szénát a kecskéjének. Szóval nama visszakaota azt amit adott
Értitek mit akarok ebből kihozni? Nem gondolsz arra hogy a gyerek tudja hogy ütöd a szüleudet s ha megöregszel téged is ütni fog mert azt tanúlja meg hogy az a normális hogy ha valaki megörekszik akkor üssük mig meg nem hal? Mert a gyerek nem tudja te mit szenvedtél a szülöktöl csak azt a példát látja hogy az öregeket ütni, szídni kell s ha megörekszel veled is úgy bánik majd.
1
Sokkal zavaróbb ékezet nélküli szöveget olvasni.
Ráadásul ékezet nélkül íni max. kényelem kérdése, de a fogalmazás egész más.
Én el nem tudom képzelni, hogy hogyan bánthatják az idős rokonokat. Ha ki nem állhatja, el is mehet, intézetbe is rakathatja, nem kell bántani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!