Alkoholista? Vagy csak én reagálom túl?
Köszönöm szépen a válaszokat!
4-es, szépen felvezettem neki a nézőpontomat és rákérdeztem.
Mondjuk ez túlzás mert vannak emberek akik alkoholisták voltak de mar nem.
Többen mint gondolnád
Nekem édesanyám naponta ivott egy-két pohár sört, nem többet és semmi mást.
Édesapám nem minden nap, de hetente többször iszik sört, bort, fröccsöt, vagy valami töményet, mindig csak egy félét. Anyukám halála óta egyébként picit többet, én azt vettem észre.
Az alkohol maga nem okozott problémát a családi életünkben, bár apukám nem élt velünk az utolsó 5 évben, de annak sem az alkohol volt az oka. Mindig józan marad, az, hogy ténylegesen részeg legyen nagyon-nagyon ritka.
Én ezzel mindig úgy voltam, hogy amíg a család élete nem dől romokba emiatt, nem okoz feszültséget, addig nem avatkozom bele. Ez szerintem egy olyan dolog, amibe nem is szabad, mert kapcsolatromboló lehet, főleg, ha egyébként nem árt ezzel senkinek és egyébként jó a kapcsolatod apukáddal. Ezzel inkább akkor érdemes foglalkozni, ha többször is részeg lesz, nem tudja tartani a kontrollt, változik a viselkedése, ilyesmi.
Én addig a helyedben hagynám, bár tudom, hogy jót szeretnél neki, én is volt így ezzel egy időben, de végül nem firtattam, mert feszültséget okozott.
13/
Idióta vagy te barátom, a hetes választ is én írtam.
Talán neked is le kéne húznod egy félévet a rehabon önkéntesként, talán te is hasonlóan látnál dolgokat azután.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!