Mit tudnék tenni? (Alkoholista szulő)
Figyelt kérdés
Sziasztok! Apám mióta eszemet tudom iszik. Van amikor mértékkel, többségében nyilvàn nem. Úgy gondolom a munkája miatt kezdett inni, mert sok stressz éri. Ilyenkor mintha más ember lenne, sokszor sérteget minket, de csak szóban ( nem tudom róla elképzelni, hogy kezet emeljen) Anyám tűri, de már neki is kezd sok lenni. Amikor egy-egy durvább eset van, elbeszélget vele és tudatja vele hogyha ez így folytatódik el fogjuk hagyni.( nem szeretném, mert egy végtelenül jószívű és kedves ember) ilyenkor általában akár hetekre is leáll, de mindig ujraindul ez a kör, és egyre mélyebbre ássa magát. Általában otthon iszik de most egy hotelben vagyunk és képes elmenni naponta a kocsmába(otthon soha nem megy ). Ő elment feküdjünk le majd jön. Éjfélkor anyám felhívta hogy mostmár majd jó lenne ha hazajönne, erre ő fel van háborodva, hogy rángatjuk összevissza stb. Persze gerelyen jött meg. Nem rossz ember, sőt! Csak úgy érzem nagyon elvitte az alkohol a rossz irányba, és lépni kellene amíg nem késő! Ilyenkor anyukája a társa akit felhív és elbeszélgetnek, mert őt ugye nem zavarja ez. Már beszéltünk anyámmal erről és tudjuk valamit kell tennünk. Nem szívesen lépnénk le, mert józanon egy csupaszív lélek, de sajnos ez háttérbe szorul jelenleg. Illetve sajnos az utóbbi időben kicsit rákapott a szerencsejátékra is, még semmi komoly, de jobb odafigyelni. Én ezért nem ittam még kb soha alkoholt mert nem szeretnék olyan lenni mint ő. Szeretem és féltem is, de tudom hogy ez így nem mehet tovàbb. Mit tudnék tenni? 16/f2020. aug. 21. 00:43
1/8 anonim válasza:
Anyud lelépni tud, illetve te akár, mondjuk ha úgy mész egyetemre hogy kollégista leszel. Ha édesapád nem látja be hol a baj és nem akar változtatni, ti sajnos hosszú távon semmit sem tudtok tenni
2/8 anonim válasza:
Kezdj el olvasni az alkoholizmus szereplőiről és mozgatórugóiról.
3/8 anonim válasza:
Nálunk is iszik de legalább már csak itthon üti ki magát ha olyan és nem kocsmában.
Lehet amúgy hogy emiatt is van hogy sosem fogyasztok alkoholt mert ugye már kiskorom óta láttam a hatásait.
4/8 anonim válasza:
Amíg apukád nem látja be, hogy ez hosszú távon nem kifizetődő, addig a fejetekre is állhattok, nem lesz változás. Én pont egy hasonló kaliberű nyaralás után fogadtam meg, hogy többet anyámékkal nem megyek nyaralni, még belföldön 2-3 napra sem, még úgysem, hogy az általam alapított családdal megyek, nem egyedül.
5/8 anonim válasza:
Szerintem az öreglány is csinálja a feszkót. Mi az hogy őt nem zavarja ha a fia kezd alkesz lenni? Gyanús. Beszélgess el nagymamáddal, hogy melléd áll avagy sem.
6/8 anonim válasza:
Egy szenvedélybeteggel se tudsz mit kezdeni amíg ő maga be nem látja, hogy baj van és nem akar változtatni, szóval erre hajtsatok rá először is. Valahogy ébresszétek rá.
7/8 anonim válasza:
ajánlok figyelmedbe egy könyvet, az a címe: "Életmentő könyv - Családi összefogással a függőség ellen"
8/8 anonim válasza:
Az alkoholizmus tünet, valamilyen lelki probléma áll a háttérben, ami elől az ivásba menekül édesapád. Próbáljatok meg leülni vele mikor józan, és kideríteni, mi ez az alapprobléma. Ha megvan, ezen kell együtt dolgoznotok, és érdemes megpróbálni rávenni apukádat, hogy a kedvetekért keressen fel egy szakembert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!