Egy családban meddig forog a világ a gyerek korul?
Hat hónapos a bátyám kislánya. Szeretem, imádom félre ertés ne essék. Legtüneményesebb gyermek számomra, de tegnap karacsonykor 1től este 7ig anyáméknál voltunk (első unoka) és nem tudtunk/tudtak masrol beszélni mással foglalkozni csak a gyerekről/gyerekkel. Első 2 órában énis élveztem ezt, dajkáltam, jatszottam vele, fotóztamn de utána BARMIRE próbáltam elterelni a szót, nem lehetett. Rettenetesen unatkoztam a nap nagy részében.
Tudom, oda vannak érte, meg eslő unoka nagy dolog stbstb ezeket nem kell elmondani, engen tényleg az érdekel, hogy eljön esetleg az a pont amikor egy családi összejövetelen tudunk másrol is beszelgetni? Mennyi idő lehet ez a rajongás?
Engem az is zavar hogy az anyukával sem tudunk masról beszélni. 3 éve vannak együtt bátyámmal, 3 hónapja házasodtak össze és gyakran kérdezgetem, hogy meséljen magárol, mert alig ismerem őt, de képtelenség a témaváltás.
Egyszerűen érdekel hogy mi van tesómmal, anyummal, apummal, de mikor megkérdezem hogy vannak, egy félmondattal letudják mert közben a gyerek tüsszent, fingik egyet vagy gagyog egyet és mar is az a téma h mindig egymas után hármat tüsszent, meg idézem "most maradjatok csöndben, gagyog a kittike, hagyjuk ő is mondja el".
Lehet le leszek hurrogva emiatt, de esküszöm sz@rrá untam már magam tegnap.
Ui.: ismétlem imádom a gyereket,de jó lenne masról is beszelgetni 6 óra alatt.
Ember és család függő. Az anyuka részéről első gyerek esetén elég jellemző, hogy amíg otthon van a picivel (1-2-3 év) , kissé beszűkül a gondolkodása - már csak azért is, mert ez tölti ki a napjait, azaz ha otthon ülő típus, akkor valóban a babával kapcsolatos dolgokon kívül más nem igazán történik vele.
A nagyszülőknek is egy jó darabig fő téma, gondolj csak bele, ők már régen babáztak, most újra megtehetik, átélhetik a régi szép dolgokat. Plusz ha ritkán látják... Szóval ott is minimum 1-2 év amíg fő téma lesz, ha nem is az egyetlen, mert kb ennyi idő amig eljut a fekvéstől a járásig, a sirastol a beszédig, fogzik, wczik, onnantól már lelassulnak a dolgok.
Tehát egy darabig ulyen családi összejövetelekre számíthatsz.
Ha meg szeretnéd ismerni jobban sógornődet, szervezz rövid (fél - 1 órás) programot vele, apuka tud addig vigyázni a gyerekre. Így anyuka is kimozdul, és hamarabb tud másról is beszélni - már ha persze olyan típusú alapból.
Örökké a gyerek lesz a téma. Oké, lehet hogy nem ennyire durván, de minden szülőnek a gyereke az első és legfontosabb, illetve a mindennapi élet során is a gyerekhez köthető a legtöbb kérdés/probléma, így adja magát a téma. Amíg anyuka otthon van addig neki tuti ez a fő téma. Később esetleg ha már dolgozik vagy jobban eljárnak máshová akkor ez bővülhet.
Első unoka esetén, és főleg hogy még ilyen pici, ez elég általános szerintem. Persze megértem h neked ez zavaró, attól még nem kéne hat órán keresztül mindig mindenkinek erről beszélnie. Attól is függ mennyit találkoznak persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!