Hogyan vehetném rá anyát, hogy meglátogassa a nagymamámat?
Anya és a nagymamám már lassan 4 éve nem beszéltek egymással, de úgy gondolom van rá esély hogyha ismét találkoznak megtörik a jég és újra jó kapcsolatban lesznek vagy legalább is beszélő viszonyban. Viszont képtelen vagyok anyát rávenni arra, hogy meglátogassa. Mindig van valami kifogása, hol ez hol az. 2 éve jól össze is vesztünk azóta velem sem áll szóba. De nem szeretném feladni ezért kérném a segítségeteket egy kicsit morbid de talán működő ötlethez ami a következő lenne:
Felkéne hívni anyát egy rokonom vagy ismerősöm nevében és előadni, hogy mamának valami baja van át kellene jönnie... aztán remélni a legjobbakat.
Ha van valakinek jobb ötlete szívesen meghallgatom.
Vagy ha valaki beválallná a telefont ( természetesen nem ingyen) privátban elmondom a részleteket.
Az ilyet csakis, kizárólag egyenesen kommunikálva gondolnám szerencsésnek. Néha még így sem sül el jól.
Ha segíteni akarsz, mondd el a szereplőknek, hogy téged nagyon zavar, hogy nem kommunikálnak/találkoznak. És hogy a kedvedért találkozzatok hármasban. Még így sem biztos, hogy jól sül el, de legalább nagyon őszinte voltál, és igazán mindent megpróbáltál, hogy korrekt módon rendezd ezt a helyzetet. Ha meg így sem sikerül, akkor kívánj számukra a legjobbakat, de a problémát engedd el.
(legalábbis szerintem)
és kellemes ünnepeket kívánok!
Minek erőlteted?
Ha valaki megszakítja a kapcsolatot az anyjával, annak azért nyomós oka van.
Szar ötlet. Tovább megyek: veszélyes. Anyám és a nagymamám (az anyósa) rideg viszonyban voltak. Szerettem volna, ha kibékülnek. Összehoztam őket, és négyszemközt hagytam őket. Kb. oké volt majdnem másfél órát a dolog. Az utolsó 10 percben a dolog az ostoba nagyanyám miatt robbant. Kiabáltak. Anyám sírt, és a következő fél évben 15 kilót fogyott.
Ez ott felnőttek - lehet hogy teljesen jogos - sértődése, távolságtartása, aminek oka van, amit nem értesz, de biztosan nem érzel, különben leírtad volna. Hagyd őket békén! Ne akard őket összebékíteni! De aki beszélni akar veled, azzal beszélgess a köztük lévő konfliktusról. De erről a másik ne tudjon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!