Így mi értelme van a karácsonynak? Ajándékozás.
Szerintem kérdező te is átvetted a családodtól ezt az anyagias felfogást. Nagymamádnak szándékosan ugyanolyan értékben vettél ajándékot hogy ne maradj az adósa. Ha mindenki ugyanígy gondolkozik a családban az gáz.
Nem lenne gyszeűbb megbeszélni legközelebb hogy csak a legszűkebb családi kör adjon egymásnak? Vagy higy inkább ne legyen ajándékozás? Mert ha egyetlen embernek már teher akkor változtatni kell. Nem szabad egy embert se kellemetlen helyzetbe hozni.
Értem hogy hány ház annyi szokás, de azt látom hogy sokszor ez a kötelező ajándékozás teher, időigényes is szándékok után rohangálni amik sokszor feleslegsek is. Nagybácsinak pl minek pénzt adni? Ez olyan erőltetett, és nem nevezném ajándéknak sem. Megbeszélték vele a karácsonyi ajándékozást? Mert lehet hogy ő nem szeretne az egész rokonságnak ajándékozni. El kellene ezt fogadni.
Tényleg nem érti senki, amit a kérdező leírt? Nem az ajándékozással van a baja, se nem anyagias. Csak nem érti, hogy mi értelme van az egésznek, hisz körbeér az ajándékozás, mindenki vesz mindenkinek, mindenki kap mindenkitől, ergo abból a pénzből, amit ajándékokra költünk, megvehetnénk azt amire nekünk van szükségünk (és mondjuk a nagyi veszi meg).
Mindenki ugyan ott tartana.
Nem, senki nem tartana ugyanott. Mert az ajándékozás nem arról szól (normális helyen), hogy letudjuk gyorsan, és végre lesz egy serpenyőd, amit magad is megvehetnél.
Jobb esetben úgy működik, hogy figyelmes vagy, érdekelnek a családtagjaid, tudod, mire vágynak és megleped őket azzal.
Én sem értem, hogy mit nem lehet érteni. Kicsit megfordítjuk az időrendet, akkor íme a történet:
Kérdező vesz egy turmixot a Nagyinak ajándékba. Ez kerül 10 895 forintba.
Oda adják a Nagyinak, aki pedig ad nekik 20 000 forintot.
Tehát lényegében olyan, mintha a Nagyi megvette volna tőlük vagy inkább ő fizette volna ki nekik.
Bár itt a Nagyi előre oda adta. Tehát lényegében elküldte őket, hogy vegye meg a gépet.
És most ott tartunk, hogy a Nagyi mínusz 20E, de gazdagabb egy géppel.
Kérdezőék pedig ugyanott tartanak, ahol eddig, mert se pénz, se ajándék.
Én értettem, csak azt mondtam hogy nem ilyen anyagiasan kellene felfogni az ajándékozást mint a kérdező és a családja. Nem tudnak mit adni ezért pénzt adnak (nem értem egyáltalán miért kell rokonnak pénzt adni karácsonyra, én el sem fogadnám), a másik fél pedig ugyanolyan anyagias mert úgy a abban az értékben vesz ajándékot. Ennek tényleg semmi értelme.
Így kérdező te teljesen félreértelmezed az ajándékozás értelmét, de ez nem feltétlenül a te hibád mert ezt tanultad. Ha neked ez kényelmetlen ne félj szólni hogy téged ez zavar.
Ajándékozás arról kellene hogy szóljon hogy te is akarj adni szívesen, mert még akarod ajándékozni a szerettedet. Ez lehet kis ajándék is meg nagy is lényeg hogy lehetőleg örüljön az illető. Ha ajándékot kapsz azt meg nem kölcsön el kell felfogni hanem annak aminek szánták. Ajándéknak. Úgy látom ez nem ennyire egyértelmű egyes családoknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!