Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Így mi értelme van a karácsony...

Így mi értelme van a karácsonynak? Ajándékozás.

Figyelt kérdés
Mama múlthéten adott 20 ezer ft-ot Mikulásra és karácsonyra, mi pedig vettünk neki egy turmixgépet pontosan ugyanennyiért. Szóval konkrétan megvette tőlünk a turmixot 🤦‍♀️ Más rokonokkal is ez van, valakinek mi adunk pénzt és ő kb.abban az árban vesz nekünk ajándékot vagy éppen nagybátyámnak anyám ad pénzt, amit nem kell visszaadni, de ő nem ad semmit, aztán anyukám panaszkodik milyen bunkó. Mióta az eszemet tudom nálunk megy a vita/kavarás ilyenkor karácsonykor az ajándékon, ami szerintem elég gáz. Nálatok is ez van ilyenkor?
2020. dec. 14. 18:02
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
26%

Lehet én értem totál félre a kérdést (mert senki sem úgy válaszolt, ahogy én értelmezem :D )

..de, én úgy értettem, hogy mi értelme van annak, hogy mindenkit megajándékozunk, minket is mindenki megajándékoz (kb hasonló összegben) szóval anyagilag mindenki ugyan ott van. Pl: én veszek a mamának X dolgot ő ad nekem 10.000Ft-ot, kb mind a ketten nullán vagyunk, ő abból a 10.000-ből vehetett volna magának valamit meg én is magamnak az én 10.000-ből, aztán kész :D

Egyébként, ez mostanában engem is bosszant picit, nagyon szeretek ajándékozni de picit én os feleslegesnek érzem már.

2020. dec. 14. 22:51
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Mintha csak Sheldon Coopert hallanám..centre pontosan annyit érő ajándékot kell vennie, mint amit kapott..na, most mehet keresni ilyent..borzasztó..inkább ne adjon senki semmit, vagy megkapja a pénzt centre pontosan..

Persze ez az Agymenőkben hangzott el...

Nálunk ilyen elő nem fordulhat.

2020. dec. 14. 23:46
 13/27 A kérdező kommentje:
#11 Igen, pontosan erről van szó. :) De a többiek válaszát is köszönöm!
2020. dec. 15. 02:09
 14/27 anonim ***** válasza:
95%

Nálunk a családban csak felnőttek vannak. Igy nem ajandékozunk. Egy gyermek van, termeszetesen ő kap.

Helyette együtt töltjük az időt, eszünk iszunk. Minen nap mashol van az ebed vagy estebéd. Igazából nem is tudnánk már egymásnak mit venni.

2020. dec. 15. 05:47
 15/27 anonim ***** válasza:
85%

mindenkit megajándékozunk, minket is mindenki megajándékoz (kb hasonló összegben) szóval anyagilag mindenki ugyan ott van

Anyagilag.

Viszont nem mindegy, hogy van egy kedvenc íród, akinek december elején jelenik meg a köynv, és megrendeled a neten, vagy a családod figyelmes és meglep vele.

2020. dec. 15. 07:43
 16/27 anonim ***** válasza:
82%

14, hagyjuk már ezt az együtt töltjük az időt szöveget.

Egy normális családnál ez nem csak karácsonykor fordul elő, úgyhogy ebben semmi extra.

2020. dec. 15. 07:45
 17/27 anonim ***** válasza:
25%
Legjobb ehető, iható ajándékot venni. A tárgyi ajándék, hacsak nem gyerekről van szó, legtöbbször nem jól sül el. Nem tetszik, nem áll jól, nincs rá szükség.
2020. dec. 15. 13:00
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

17-es nem ír hülyeséget szerintem.

Én legalábbis a gasztro ajándéknak örülök legjobban.

2020. dec. 15. 17:24
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem tetszik, nem áll jól, nincs rá szükség.

Mondjuk ha ismered azt, akinek ajándékozol, ez nem fordul elő.

2020. dec. 15. 17:45
 20/27 anonim ***** válasza:
96%
14es vagyok! Mi igen, örülünk ha egyutt lehetünk. Sajnos olyab távol élünk egymástól, hogy ritkán van rá lehetőségünk!
2020. dec. 15. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!