Szerintetek én vagyok a szemét amiért nem akarom hogy valaki heti szinten jöjjön hozzánk látogatóba?
És mit csináltok, mikor jön?
Legközelebb ha jön, vond be a házimunkába/gyerekvigyázásba. Mondjuk mondd neki, hogy te kiporszívózol az egyik szobában, addig játsszon a gyerekkel a másikban. Vagy sétáljon vele egyet.
A lehetőséget lásd a látogatásaiban, ne a problémát.
Hát pedig qrvára nem mindegy, mert pl. a heti 1-i nagyszülői látogatás még az unokának is fontos. Ezért lett kérdezve, hogy kiről van szó.
Az pedig hogy egy heti 1x-i látogatást "folyamatosnak" nevezed, ez enyhén szólva is csúsztatás.
Szerintem a legfontosabb az, hogy az illető jelenléte megkönnyíti, vagy megnehezíti az életedet. Ha mindig ki kell szolgálnod (étel, ital, kávé stb), és elvárja, hogy cseveréssz vele órákig, meg szórakoztasd, akkor teljesen jogos, hogy teherként éled meg a látogatását. És ezt szerintem finoman le is lehet vele kommunikálni, hogy nagyon szereted, fontos neked stb, de ebben az időszakban nincs kapacitásod az ilyen dolgokra. Egy értelmes felnőtt ezt megérti sértődés nálkül. Viszont ha segítő szándékkal megy, akkor nyugodtan vond be bizonyos dolgokba, vagy bízd rá a picit. Addig te csinálj valami mást, vagy csak pihenj, töltődj.
Egyébként én teljesen megértelek téged. És kicsit furcsa is nekem, hogy csak így bejelenti valaki, hogy ekkor meg ekkor megyek. Szerintem kicsit tapintatlanság, még egy rokontól is.
Ez most komoly kérdés?
Egy felnőtt nő, aki ráadásul anya is, nem tudja megmondani a rokonnak, hogy "ne gyere Józsi, mert világjárvány van"?
Ráadásul az apád testvére. Mit keres ott nállatok hetente? Férjedet nem zavarja, hogy ott héderel nálatok? Nincs munkája annak az embernek, hogy bekéreckedi hozzátok órákra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!