Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért viselkedik anya most...

Miért viselkedik anya most velem így? Van egy barátom, nagyon szeretjük egymást. Na és megint kezdónk bele esni abba a hibába, hogy behatárídőzük hogy mikor talizzunk a barátommal.

Figyelt kérdés

Na szóval hogy érthető legyen, a barátommal minden másnap találkozunk.

Ám úgy hogy jön este 7re mivel anyáék haza érnek 6ra és aztán szeretnének fürödni stb ezért nem hamarabb.

Igy kicsit tovább is szokott maradni, 22:30fele megy haza.

Ma viszont már anya huzgálta az orrát, hogy máskor menjen el 9kor mert ő szeretne aludni.

De nem értem hogy miért viselkedik így hisz nyugodtan lefeküdhetne,nem csinálnánk tényleg semmit az ég világon itthon nem is lehetne -_-"

De ő amig itt van a barátom itt gubbaszt, vagy bejön hozzánk, vagy kint a konyhában van.

De komolyan nem értem.

18/L

2010. aug. 11. 23:33
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Az anyját nem az zavarja, hogy ott van, hanem az, hogy amíg ott van, ő úgy érzi neki figyelni kell rájuk és ezért nem fekszik le, stb. Kérdezd meg, hogy mi a fenéért csinálja ezt, ha udvariasságból, akkor mutass rá, hogy 2010 van és a barátod hozzád jött, senki nem várja el tőle, hogy ott kuksoljon, sőt inkább az lenne udvarias és normális, ha leakadna rólatok, ha meg attól fél, hogy csináltok valamit, akkor közöld, hogy dugni nem csak akkor és ott lehet abban a pár órában, és ha akarsz, akkor az se akadályoz meg, ha az ágy lábához köt, mit gondol? Vagy egyszerűen menj át te, 18 vagy, anyád mit szólna bele, ha meg megkérdezi nálatok miért nem jó, mondd meg, hogy az ő anyja nem tartja a gyertyát nektek.
2010. aug. 12. 00:04
 12/30 anonim ***** válasza:
57%

Majd megérted ha lányos anya leszel, meg a barátodnak illene hazamenni? Blabla milyen válaszok ezek?

Akkor míg ki nem költözik, addig eset 7 után csak hotelban, vagy kocsiban lehet együtt a barátjával? mondjuk ahogy a mai fizetések, meg lakbérek/hitelek állnak 30éves koráig? Ilyen hülye felfogást. Na mindegy, az ilyen szülők gyerekei azok, akik már 15-16 évesen eldöntik, hogy amint lehet lelépnek és lehetőleg ünnepekkor is csak telefonálni fognak. Ha fognak.

2010. aug. 12. 00:08
 13/30 anonim ***** válasza:

tegnap 23:59

Nem hozzád szóltam, hanem a kérdezőhöz. Nem rólad szól ez a kérdés.

2010. aug. 12. 00:09
 14/30 anonim ***** válasza:
Mond meg anyádnak,hogy kefélni fényes mappal is tudsz a parkban a sarki fűszeressel,mem kell estig várni párodra meg ágyikóra.Tuti leszáll rólatok,amúgy meg csináljátok barátoknál délután,legyél kreatív 18 vagy felnőtt nő nem 13 éves de már ők is megoldják h szexelhesenek a párjukkal...
2010. aug. 12. 00:10
 15/30 anonim ***** válasza:

"Ilyen hülye felfogást. Na mindegy, az ilyen szülők gyerekei azok, akik már 15-16 évesen eldöntik, hogy amint lehet lelépnek és lehetőleg ünnepekkor is csak telefonálni fognak. Ha fognak."

Az összes rokonom ilyen "hülye szülő". A férjem szülei és nagybátyjai, nagynénjei is. Érdkekes mód a családban minden felnőtt gyerek szereti a szüleit, és napi kapcsolatban vannak. Egyik se lépett le 16 évesen, és nem kezdett hotelban szexelni sem. Ne magadból indulj ki.

2010. aug. 12. 00:12
 16/30 anonim ***** válasza:

Hát uncsitesóm csak ünnepkor jön szüleihez,mert 18 év után is agyon szabályozták,és a barátját sose vihette haza négyév után is kinézték,szerinted nem sz*xeltek dehogynem.

Én meg 18 évesen haza vittem páromat és együtt aludthattunk pedig nem vagyok k*rva szüleim pedagogusok,de tudnak normálisan nevelni.nem 18 évnél kell kezdeni.

2010. aug. 12. 00:18
 17/30 anonim ***** válasza:
40%
Én csak annyit tennék hozzá, hogy "barátból" (barátnőből) családtag akkor lesz, ha aláírják az Házassági Anyakönyvet.
2010. aug. 12. 08:48
 18/30 anonim ***** válasza:

Szerintem is hülyeség azért "őrködni" késő estig egy 18 éves lány fölött, nehogy lefeküdjön a barátjával. Számomra nevetséges és szánalmas viselkedés, mert aki szexuális életet akar élni, az úgy is meg fogja oldani, max hazugság árán, a szülei háta mögött. Sose értettem azokat a szülőket, akik hazugságra kényszerítik az ilyen felfogással a gyerekeiket.

A másik, amit nem értek, hogy miért okoz ekkora problémát a házban a "vendég". Aki gyereket vállalt, az gondolom tisztában volt vele már akkor is, hogy egyszer fel fog nőni a gyereke és bizony ő is "vendéget" fog hozni a házhoz. Kényszeres viselkedésnek tartom, ha valaki nem tud mit kezdeni az ilyen helyzetekkel. Két nagykorú gyerekem van és ha addig nem tudnék aludni, természetesen viselkedni, fürödni, stb, amíg "idegenek" vannak nálunk, akkor kb 5 éve már nem aludtam volna egy jót és kb idegbeteg lennék.

A szülőknek is meg kell tanulni együtt élni a változásokkal és elfogadni, hogy a gyerekek felnőnek és felnőtt életet kívánnak élni. Aki erre képtelen, ne csodálkozzon, hogy a gyerekek elfordulnak tőlük és hazudozni, sumákolni fognak.

Elég csak itt beleolvasni a rengeteg fiatal topickjába és lehet kérem ámuldozni, hány szülőnek nincs fogalma a gyereke életéről, gondolkodásáról és hogy mennyi gyerek hazudik otthon.

2010. aug. 12. 09:02
 19/30 A kérdező kommentje:

A válasz írója 89%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 09:02

Ezt a kommentet nagyon jó volt olvasni, hisz egy anyuka írta.

Szerintem az én anyám ilyen és kész.

Ő kinyilvánította hogy itt fiú nem aludhat,na de én sem aludhatok ott.Ergo nem engedi.Mert nem kérdeztem, de mondta hogy minek alszik ott a barátnőm a barátjánál, milyen fertelmes viselkedés az.-_-"

2010. aug. 12. 11:16
 20/30 anonim ***** válasza:

Az utolsó válaszoló vagyok és azt üzenem anyukádnak, hogy szerintem az a fertelmes viselkedés, ha megnyomorítjuk a gyerekeink fiatal éveit azzal, hogy a saját prűd felfogásunkat erőltetjük rájuk. Az én anyukám is ezt tette és én akkor megfogadtam, nem leszek olyan anya ezen a téren, mint amilyen Ő volt. Nem vagyok rossz viszonyban az anyukámmal, de mivel rákényszerített, hogy hazudjak neki éveken keresztül, az az érzés örökre megmaradt bennem, hogy nem tudok vele őszintén beszélgetni még ma sem, pedig már lassan 50 éves leszek.

Tudod mi a legjobb érzés? A 22 éves fiam és a 19 éves is azt mondja, nekik boldog gyerekkoruk volt. Én ezt nem mondhatom el magamról.

Én is szabok itthon korlátokat, de csak észérvekkel alátámasztottakat. Nekem nem kell hazudni, hogy mit csinálnak a szobájukban, mert fel tudom ésszel fogni hogy az értelmetlen tiltás hová vezet. Komoly elvárásaim vannak, szigorúan elvárom pl, hogy ne csak akkor legyenek önállóak, ha barátnőzni kell, hanem pl mindegyik el tudja magát látni már kamasz kora óta.

Mit szólna ahhoz anyukád, hogy én bizony már 16 évesen is megengedtem, hogy a fiam barátnője nálunk aludjon, a kislány anyukájával is megbeszéltük ezt, de még azt is tudtuk mi szülők, hogyan védekeznek a nem kívánt terhességtől. Már 17 évesen elengedtük őket együtt nyaralni a barátaikkal és nem vert ki a víz tőle, hogy tudtam, ott is élnek szexuális életet, mert azt is tudtam, hogy okosak, értelmesek és tudják, mi a felelősség. Még most is együtt vannak és érdekes módon nem volt abortusz egyik fiam barátnőjénél sem.

Mindkét fiam tanul, a nagyobb főiskolára jár, tehát teljesen normális család vagyunk, csak épp nem prűdek, álszentek.

Nagyon komolyan gondolom, hogy egy gyerekből csak akkor lesz egészséges, normális felnőtt, ha nem tanítjuk sunyiságra, hazugságra, ha önállóságra neveljük

Nálad azt látom, hogy eléggé kislányosan gondolkozol. Nem tudom, csak a barátod körüli dolgokban van-e ez így, vagy pl más téren is? Sok esetben azt látom nagyobb problémának, hogy a fiatalok kizárólag csak szexuális a téren harcolnak a jogaikért, de azt már nem nagyon szeretik, ha a kötelességeiket is emlegetik. Nálunk pl úgy volt, ha egy fiatal már nemi életet is tud élni, akkor vele együtt járnak bizonyos felnőtt kötelességek is, pl a háztartási munkák egy része. Mindkét fiam pl tud főzni, mosni, kerti munkákat végezni, diákmunkákat is vállalnak, stb.

2010. aug. 12. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!