Hogyan győzzem le a féltékenységet?
Féltékenység adódhat az önbizalom abszolút hiányából.Úgy el kell döntened(hiszen látod is nap,mint nap!)hogy szerethető,értékes ember Vagy.Ha görcsölsz,azzal csak magadnak ártasz,azzal nem maradtok tovább együtt.Sőt.A féltékenység a másiknak nagyon kellemetlen tud lenni.
Tudatosítsd,hogy semmi okod az érzésre,és kezdj többet gondolni önmagadról.
Szia! :)
Először is szerencsés a társad, hogy meg akarsz változni az érdekében! Gratulálok... erre kevesen képesek!
Sokan azt hiszik, hogy a féltékenység rossz dolog. Tedd be a fejedbe, hogy a féltékenység nagyszerű. Egy dolgot jelent: iszonyúan kötődsz az emberhez. A féltékenységet a "veszítéstől való félelem" generálja. Pont ezért csodálatos. Emögé bújik be a szeret és a hiány.
A baj nem a féltékenység kialakulásából származik, hanem abból, hogy hogyan kommunikáljuk, hogyan kezeljük le. Sokan hisztit csapnak ebből lesz a baj. Én is nagyon féltékeny vagyok, de kifejlesztettem 1-2 módszert, ami nálam segített, hogy mérsékelje/kiölje :)
- Ha szeretet kapsz, az elnyomja. Én néha elmondtam a bnőmnek, hogy most szerethiányom van és jöjjön ide, szeretgessen meg :D! Mivel szeret, odajött, és amint éreztem a törődést, elmúlt.
- Van egy másik szabály, miszerint, ha szeretet adsz, szeretet kapsz... Egyszerűen mondd el, hogy miért vagy vele és mit szeretsz benne. Amit utána kapsz lenyomja a negatív érzéseid! ...ez biztos :D
Abból alakul ki a féltékenység tulajdonképpen, hogy olyan kérdéseket teszel fel, hogy
"Mivan, ha megcsal?"
"Mi lesz, ha már nem lesz velem?"
"Hogy érezném magam, ha kiderülne, hogy mással találkozott?"
"Mi van nálam szebb/jóképűbb emberrel fut össze?"
"Vajon hogy reagál, ha ráhajt valaki más?"... stb.
Ezek a kérdések természetesek és abban is benne van, aki nem mondja ki. Viszont hatalmas szabadság, hogy szabályozhatod, hogy milyen kérdéseket teszel fel magadnak. Ha ilyen kérdés felmerül, tedd fel utána:
"Mennyiben baromság már maga a kérdés is?"
"Miért szeretem Őt?"
"Mi volt a legszebb élményem vele?"
"Miért szeret Engem?"
"Mit tanultam tőle? Mit köszönhetek neki?"
Ha a kérdésekkel áthelyezed a gondolataid fókuszát, kicserélődnek az érzelmeid is :D
Viszont szerintem úgy hatékony, ha le is írod, ami eszedbe van... egyrészt, mert később tök jó elolvasni, meg akkor érzed át igazán, ha kiadod magadból: 1.) elmondod valakinek 2.) leírod :)
A múltkor bennem is volt egy negatív érzés, és bár a haverom nem kérdezte elkezdtem neki 2 percig arról beszélni, hogy miért szeretem a párom és mennyio mindent köszönhetek neki és milyen csodálatos értékrendje van... ő nem értette, mert nem kérdezte, de működött. Egyből jött az érzés, hogy most fel kell hívnom és elmondani neki, hogy mennyire szeretem!
Sok sikert!
Nincs itt semmiféle hiba ;) Teljesen jó ez így, ahogy van! Ezzel jobb, ha megbékélsz! ;P Sokan mondják, hogy ez a "bizalom hiánya", és megsértődnek... ők nem értik még a dolgot! :)
Ha nagyon pompás minden, akkor annak nagyon örülök! Szurkolok neked is külön, és szurkolok mind2töknek! Biztos vagyok benne, hogy sikerül jól kommunikálnod az érzelmeidet! Az egész ennyin múlik: hogy kommunikálsz vele, és hogy kommunikálsz magaddal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!