Ki hogyan tervezi a karácsonyt a tágabb családdal most, hogy újabb korlátozások vannak érvényben?
Eddigi éveimben rühelltem a karácsonyt, mert a "kötelező" rokonlátogatás volt csak.
Azt sajnálom, hogy idén a korlátozások miatt miden ugrott. Pedig van egy 1,5 szobás albérletem. Azt terveztem, hogy anyám, öcsém felhívom pár napra, várost nézni, adventi vásáron sétálgatni ilyesmi.
Tetszett volna, hogy most én vagyok a "vendéglátó".
Annak örülök, hogy van kifogás a kötelező rokonlátogatásra. Viszont megismertem idén csomó embert, akiket biztos meg fogok ajándékozni.
Alapvetően kivárjuk, mi lesz, de arra építünk, hogy szüleinkkel, anyósomékkal, testvéreinkkel mindenképp találkozni szeretnénk, és valahogy megoldjuk.
Nagyszülők már sajnos nem élnek sem a feleségem oldalán, sem az enyémen, ami, bár nem szép kifejezés, de némi "könnyebbség" a jelenlegi helyzet miatt.
Tágabb rokonsággal pedig sosem karácsonykor szoktunk találkozni általában, úgyhogy ilyen értelemben vett hiányérzet most sem lesz.
Én már egy ideje az élelmiszereken kívül mindent online szerzek be, így az ajándékokat is így intézem majd.
Otthon leszünk a szüleimmel és a húgommal, más nem jön hozzánk. A nagy létszám miatt az unokatestvéreinkkel való közös összejövetel/ajándékozás is elmarad.
Ha kicsit nyitottabb lenne a családom, szívesen összeállítanék véletlenszerűen, sorsolás alapján egy listát. Mindenkihez párosulna 2-3 ember, és a karácsonyi időszakban velük kellene egy/fél órát telefonon beszélni, Skype-olni vagy írásban kommunikálni. Ez jó lehetőség lenne arra, hogy akik keveset beszélnek egymással, azok jobban megismerjék egymást.
Pl. van olyan unokatestvérem, akivel szerintem 10 éves korom óta nem beszélgettem komolyabb témákról. A kötelező ünnepi rohanás miatt már egy évtizede nagyon keveset, és csak nagyon felületes/általános témákról tudtunk beszélgetni egymással, év közben pedig nem is látjuk egymást.
Tök jó lenne pénzzel megvásárolható kacatok helyett most ilyen dolgokkal foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!