Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki hogyan tervezi a karácsonyt...

Ki hogyan tervezi a karácsonyt a tágabb családdal most, hogy újabb korlátozások vannak érvényben?

Figyelt kérdés
Terveztek attól függetlenül, hogy jelenleg megszorítások vannak, vagy kivárjátok, mi lesz a helyzet egy hónap múlva?

2020. nov. 16. 10:32
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
82%

Nálunk a karácsony mindig csak szűk családi körben (szüleim, testvérem és én) telik, így sok változást nem jelent. Annyi, hogy a testvérem tőlünk külön él és ezt befolyásolhatják az intézkedések (el tud-e jönni, meddig tud maradni stb.). A többi rokonnal (nagymama, nagynéni, nagybácsi, esetleg unokatestvér) pedig az ünnepek után szoktunk találkozni egy-egy délután erejéig. Ez valószínűleg most is így lesz, hacsak nem vezetnek be olyan intézkedéseket, amik ezt nem engedik.

Meg lehet kövezni, de mi most is ugyanúgy találkozunk bárkivel. Igazából egyáltalán nem érezzük, hogy ezáltal nagyobb lenne a vírus fertőzés kockázata. Mindenki dolgozik, vásárol, emberek közé jár és éli az életét. Ezen már nem oszt és nem szoroz az, hogy most karácsonykor összegyűlik-e a család vagy sem.

2020. nov. 16. 11:46
 12/38 anonim ***** válasza:
57%

Nővérem és anyukám külföldön vannak, így természetesen nem jönnek haza. Másik nővérem nagymamámmal vidéken, nem szívesen megyünk oda, 84 éves már, pedig mindig ott tartjuk a karácsonyt :(

Így mi, akik eleve is egy háztartásban élünk szűken ünneplünk. Így talán lesz következő a nagyival, nagy családdal. Nem kockáztatunk, ráadásul sajnos autónk sincs. Ha lenne, akkor COVID gyorstesztek után egyből mennénk is, még ha 3 embernek benne is lenne 30ezer forintba.

2020. nov. 16. 11:47
 13/38 anonim ***** válasza:
88%
Idosebb csaladtagjaimmal iden nem talalkozom. Masik oldalon pedig pont akorul szuletik baba, igy gondolom veluk sem.
2020. nov. 16. 11:51
 14/38 anonim ***** válasza:
71%
Anyu, apu, tesóm átjönnek hozzánk szenteste, így összesen 5-en leszünk. Máskor sem szoktunk többen lenni. Mamával nem tudom hogy lesz a karácsony mert egyedül él és fontos lenne menni hozzá legalább 1 napra de bajt sem szeretnénk szóval nem tudom ezt a részét.
2020. nov. 16. 11:56
 15/38 anonim ***** válasza:
63%

Heten szoktunk lenni 24-én, 25-26-án még kevesebben, idén sem tervezzük ezt másképp. Viszont nyilván kivárjuk, mi lesz, lévén a jelenlegi szigorítások csak december 10-ig érvényesek.

Húsvétkor is ugyanennyien szoktunk lenni, aztán idén csak ketten voltunk a férjemmel. Majd kiderül, karácsonyig még mi lesz.

2020. nov. 16. 12:03
 16/38 anonim ***** válasza:
45%
Kivárjuk, mi lesz. Ha rendesen fenntartják a korlátozásokat, akkor azért úrrá lehet lenni a járványon és nem lesz parás a nagymamalátogatás. Másrészt a mi háztartásunkban mindenki otthonról dolgozik, nem vagyunk egy nagy kockázat.
2020. nov. 16. 12:05
 17/38 anonim ***** válasza:
53%
Mi is és sógornőmék is átestünk már a covidon, így semmi változás nem lesz. 24 mi 4-en, 25 én szüleim/testvérem családja, 26 férjem szülei/testvére családja.
2020. nov. 16. 12:09
 18/38 anonim ***** válasza:
52%

Mi a férjemmel, anyósomék, sógornőmék, így leszünk együtt Szenteste. A férjem nagymamája szokott mèg jönni, nem tudom, most csatlakozik-e.

A sógornőméknél kisbaba van, én várandós vagyok, biztos sokan vannak, akik egyáltalán nem találkoznának ebben a helyzetben, de ahogy valaki itt előttem írta, dolgozunk, bevásárolni megyünk, én tömegközlekedést használok, hát őszintén, nem hiszem, hogy bármi múlik már azon, együtt leszünk-e karácsonykor.

2020. nov. 16. 12:09
 19/38 anonim ***** válasza:
81%

Tavaly is hatan voltunk. Idén is hatan leszünk.

Ha lesz még ez a 8 órási korlát, akkor Szenteste nem vacsora lesz, hanem ebéd.

Úgyhogy elméletileg ugyanolyan lesz, mint máskor. Persze, ha nem lesz senki sem beteg.

2020. nov. 16. 12:11
 20/38 anonim ***** válasza:
78%
Nem jön senki, nem megyünk sehova.
2020. nov. 16. 12:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!