Mit csináljunk, ha a lányunk minden pénzét elkölti? Késő ezzel bármit is kezdeni?
Hülyeségekre, ez a legnagyobb gond.
Most annyiért vett táskát, amennyiért más család autót vásárol. Előtte 200 ezer forintért egyetlen egy sálat, mert hogy ő azt már kinézte szeptemberben és az kell neki. Mondhatnánk azt, hogy rendben, megveszi és akkor a táska 20 évig olyan, mintha új lenne és nem vesz másikat. De neki ezek semmit nem jelentenek, megveszi és következő héten már akarja az újabbat...
24 éves, a barátjánál lakik, így lakbér, rezsi nincs neki. De mégis, szerintem illene félretenni kicsit, hiszen bármi lehet a jövőben, ma már semmire sincs garancia. Ő pedig minden pénzét elkölti, komolyan, mintha égetné a zsebét. Ráadásul már annyi mindene van, hogy számon sem tudja tartani.
Mi a férjemmel átlagosan élünk, átlagos keresetből. Egész életünkben dolgoztunk, félretettünk és neki is ezt próbáltuk átadni. Tőlünk nem ezt látta.
"annyiért vett táskát, amennyiért más család autót vásárol" - no, és azt ugyan miből? Mert nem a 260 ezres fizujából, az is biztos! Ha nem extrém gazdag a pasi - és azt írtad, hogy nem -, akkor bizony vagy átvág titeket és csak pukkasztani akar az árakkal vagy a pasi nem(csak) a pasija, hanem a stricije is, ő meg egy ősi szakmát űz.
De valószínűbbnek tartom, hogy ez a kérdés kamu. (én ritkán írok ilyet, de ez még nekem is bűzlik)
Mit dolgozik milyen egyetemet végzett?
Próbáljátok neki elmagyarázni, hogy mi lesz, ha ne adj isten kirúgják akkor a barátjávol fogja eltartani magát?
Nem érdekel ha lepontozznak,de elmondom az én történetemet.
24 éves vagyok,4 éve költöztem el otthonról, dolgozó ember vagyok aki minimálbérből él és szórja a pénzt,jó az igaz,hogy nem 100 ezres sálra,de szorom a pénz,ez szerintem azért van mert kiskoromban nem kaptam semmit,sanyargott a szívem pl egy lufiért egy kis plüss játékért, egy új sulis táskáért,nem vágytam nagy dolgokra,...
minden aprópénz el lett számolva otthon, még egy 20 forintos rágó is.
pedig 1800-2300 eurós fizetése van a szüleimnek,nem volt hitelük,se semmi adósságuk.
Jártam pszichológushoz egy évig
Aki megállapította,hogy azért szorom a pénz mert gyerekként sose kaphattam meg semmit és most élem ki azt a korszakot,hogy végre megvehetek bármit amit csak akarok, nem kell elszámolni senkinek,tök mindegy mekkora baromság is az az adott dolog, idővel elvileg enyhülni fog,sajnos 4 évembe telt,de már nem szorom felesleges dolgokra
Kedves kérdező nálatok nincsen valami háttér ebben ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!