Mit csináljunk, ha anyám férje mindenbe beleköt?
Barátommal még mindketten a szüleinkkel élünk. Mi csak 3-an anyám, a férje és én. Nálunk olyan a ház is, de főleg az udvar, mint a hányás. Az etnikumok különb helyen élnek. Anyám férje minden limlomot, amit más kidobna haza hoz, aztán ledobja valahol az udvaron. Így nem is lehet, normálisan nyírni a füvet, mindenhonnan kinő a csalán, meg a bodza. Mi, anyám, én, meg a barátom, amikor nálunk van próbálunk rendet tenni, de akkor meg mindenbe beleszól, ő amúgy nem csinál semmit.
Én ha nincs ott a barátom már nem is csinálok semmit, mert arra is volt már, hogy ciccegett, hogy kipakoltam a mosógatógépet, ő meg nem hallotta a tv-t...
De ha a barátom nálunk van, egyrészt ő is szeretné rendbe tenni az udvart, másrészt anyám hívja ki hogy segítsen pakolni. Ha ez nem lenne, megmondanám neki, hogy ne csináljon semmit nálunk, aztán akkor nincs gond, csak se ő se én nem tudjuk nézni, hogy anyám egyedül szenved.
Amúgy múltkor megkérdeztem, hogy most amúgy mi a baja, azt mondta, hogy neki ebben a házban nincs semmibe beleszólása... Hát ha így is van, megemlíteném, hogy a házat anyám vette, oké, hogy az évek alatt, tett bele ő is egy keveset, de összesen legalább fél évet volt munkanélküli, és volt vagy 15 munkahelye 9 év alatt, ha nem több.
Én természetesen el akarok onnan jönni, minél előbb, de még nem tudok.
Mit csináljak addig is? Sz.rjam le az egész házat? Vagy mit?
Ez a gyűjtögetés és környezetelhanyagolás egy betegség, a depresszió a kiindulása, kezeltetni kéne, de nyilván nem fogják.
Anyádnak kéne kidobnia, de nem teszi, mert ő meg társfüggő és retteg a magánytól.
Ez van. Felnőtt emberek, csak maguk változtathatnának, ha képesek lennének rá, de tehetetlenek. Neked kell eljönnöd onnan, és vissza se nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!