Az idősebbek 60-70 évesek miért csinálnak úgy, mintha nekik lenne a világon a legrosszabb? Pl: Itt fáj ott fáj, nekem nincs "pízem"
Lehet, hogy sokan nem fognak velem egyetérteni, de nekem ez a meglátásom:
Általában azok az idős emberek (és a fiatalabbak között is sokan) foglalkoznak többet a testi problémáikkal, akik nem tudják lekötni magukat mással, akik kifogytak a számukra is fontos feladatokból, nincs megfelelő hobbijuk, elfoglaltságuk. Idősebb korra valóban szaporodhatnak a testi bajok, de én számos olyan 70-80 éves embert ismerek, akiknek most is színes, tartalmas az élete és egyáltalán nem tartják jó "programnak", hogy az SZTK-ban ücsörögjenek, ezért a lehető leggyorsabb időn belül igyekeznek a betegségeiktől megszabadulni. Rengeteg dolog fejben dől el. Akik kiselőadást tudnak tartani a leleteikből, a náluk diagnosztizált összes betegségből, a szekrényük tömve van gyógyszerekkel, az orvosaik nevével kelnek, fekszenek,tudat alatt nem igazán szeretnének meggyógyulni, mert amíg betegek, a környezetük jobban figyel rájuk, többet törődik velük. Aki ezer más, érdekesebb dolgot találnak az életben, mint betegnek lenni, hamarabb gyógyulnak és kevesebb is a problémájuk.
A magyar kifejezetten pesszimista, panaszkodó nép. Nem mindenhol szokás ez, de nálunk sajnos nagyon.
Van egy ismerős néni, nyugdíjas bolti eladó, de még a nyugdíj mellett is besegített (4 órában) a boltban. A férje gépkocsivezető volt, majd nyugdíjasan taxis lett. Az unokája velük él, és pultos egy kocsmában. Az ő férje (aki ott él velük), az főmérnök. Nem kereshet rosszul.
6 fizetésből élnek 4-en. És még ez sem elég, volt, hogy külföldi magyarokat láttak vendégül (ebéddel).
Szóval bevétel van elég, futná a 3 szobás lakásra, meg a Lada fenntartására. Hálistennek nem betegesek, így gyógyszerre sem sokat költenek.
Mégis folyton csak siránkoznak, hogy kevés a pénzük. :(
Szeretethiány. Lehet, hogy nem "segítség" kellene, hanem
egy-két hetente egy kis beszélgetés... Ez nem tudatos lelkiismeret furdalás okozása. Egyszerűen szeretnék, ha néha valaki rájuk nézne, és megkérdezné, hogy vannak,kell-e valami. Ennyi az egész.
11:36 os meglátása legjobb=) Erre élő példa a nagymamám,aki 80 éves,20 éve egyedül él,fenntartja és gondozza a családi házát,jár a kertbe dolgozni,a kutyáját és macskáját pesztrálja...persze besegítünk neki a kerti munkába,de ha pl gazolás van,ő is jön föl a kertbe és gazol, velünk,úgy kell leküldeni a házba pihenni. Világ életébe kemény fizikai munkát végzett és a vérében van a dolog keresése.Igazi sváb asszony=)
Csak pár gyógyszert szed,de azt fiatal kora óta,amúgy orvoshoz nem hajlandó jönni,nem hajlandó gyógyszert szedni se,a megszokotton kívül.Ja azt majd elfelejtettem,hogy szemhéjideg bénulása van és 80 százalékosan vak is és ÍGY vakon csinálja a dolgokat.Amúgy hála az égnek más komoly baja nincs,azon kívül,hogy nem lehet lelőni annyit jár a szája és egyfolytában dolog van nála=D Szerintem még simán élni fog vagy 20 évet. Remélem én is ilyen leszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!