Meghalt az apukám?

Figyelt kérdés

Tegnap meghalt az apukám. Már 2 éve nem láttam,hónapok óta nem beszéltünk.

Anyával kiskoromban elváltak. Sajnos sokat ivott,soha nem foglalkozott velem. Az ivászata miatt mindig gondok voltak,anya mellett mindig női voltak.

Szóval meghalt,de semmit sem érzek. Mármint nyilván megérintett, de nem tudok sírni és átélni,elképzelni sem. Ma is csak tanultam az egyetemre és nem tudtam gondolkodni a dolgom.

Ez mitől lehet? Attól,hogy igazán sosem volt velem?

22L

2020. okt. 21. 20:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Akkor is normális lenne, amit érzel, pontosabban nem érzel, ha a világ legcsodásabb apukáját veszítetted volna el! A gyászt mindenki másképp éli meg, és dolgozza fel.
2020. okt. 21. 21:47
 12/19 anonim ***** válasza:
73%

Az ember nem tudja befolyásolni az érzéseit. Hogy te mit érzel, arról nem tehetsz.

Meg egyébként se kötelező az, hogy magad alatt legyél. Valaki kitalálta, hogy ha meghal valaki, akkor sírni kell, magunk alatt lenni. Igazából a legjobb, ha minél előbb túlteszi magát az ember a gyászeseteken. Kinek lesz jobb a sok sírás, gyászolás? A halottnak nem lesz tőle jobb. Az embernek meg az a jó, ha minél előbb túllép rajta.

2020. okt. 21. 22:03
 13/19 A kérdező kommentje:

A kutyánk halála tavaly nagyon megviselt.

Ezért is érzem magam borzalmasan,hogy most nem ez történik :(

2020. okt. 21. 23:05
 14/19 anonim ***** válasza:
Ne érezd magad rosszul. Nekem is alkoholista az apám, lassan 20 éve nem láttam. Ha meghalna, ugyanúgy nem éreznék semmit, ahogy Te. Sajnos ez normális, nem foglalkozott veled, nem tartottátok a kapcsolatot.
2020. okt. 22. 09:18
 15/19 A kérdező kommentje:

Köszi!

Levélben kb 2 havonta 1x beszéltünk.

Amikor felhoztam,hoy találkozhatnánk akkor mindig írta,hogy oké,de aztán hárított.

Amikor 1x ő írta,hogy találkozzunk és a barátomat is megismerné akkor mire elérlezett a találkozás,lemondta. Pedig kb 1,5 órára lakott tőlem egy vidéki városban.

Néha azért emaileztünk,úgy kb 3 havonta megkérdezte mizu.

Csak mégis az apukám volt. A rokonaim biztos ki lennének akadva,ha tudnák,hogy nem érintett meg nagyon mélyen ahogy kellene.

2020. okt. 22. 09:23
 16/19 A kérdező kommentje:

Szóval rosszul érzem magam akkor is ,olyan mintha szívtelen lennék :(

De pl ha a nagyimmal történne valami,aki egész gyerekkoromban vigyázott rám,ott volt mindig és a mai napig 2 hetente csinálunk egy nagyis napot programokkal,akit imádok,abba belehalnék. Tehát azért csak nem vagyok szívtelen :(

2020. okt. 22. 09:26
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Gyakori az, hogy az ilyen családtagok, akikkel nem lehet kapcsolatot létesíteni, valójában szégyellik vagy egyenesen lenézik magukat és el se tudják hinni, hogy a másikat érdekelnék, ezért maradnak "távol". Ezek az irracionális érzések szintén a múltjukból fakadnak és pont mert kerülik az embereket, nem is derülhet rájuk fény vagy nem is gyógyulhatnak az emberi kapcsolatok által. Férfiaknál meg még mindig tartja magát a hiedelem, hogy érzésekről beszélni ciki, ezért ők kb. még jobban ki is vannak szolgáltatva annak, hogy egyedül is maradjanak a problémáikkal. Kívülről ez persze teljesen máshogy jön le, az ilyen kisebbségi érzések meghatározta viselkedésmódot sokszor pont az ellenkezőjeként értékeli a külvilág, hogy magának való, embergyűlölő, esetleg egyenesen beképzelt.

Ne a rokonaidnak próbálj megfelelni azzal, hogy mit érzel. Én az anyám iránt éreztem haragot és nem tudtam átélni azt, hogy mindenki egy szentként ajnározza. Úgyhogy megpróbáltam elkerülni a részvétnyilvánítók társaságát vagy ha nem sikerült, akkor hozzáfűztem, hogy jó lett volna, ha velem is ilyen "szent", de hát van olyan, hogy az ember mindenki felé nyitott, a saját gyerekén meg keresztülnéz... ebből azért vették a lapot.

2020. okt. 22. 10:06
 18/19 anonim ***** válasza:
Hidd el, hogy a mostani érzéseid nem rosszak. Végül is ő egy idegen, lehet, hogy akkor fog leesni, hogy mi történt, ha férjhez mennél, és elgondolkodsz arról, hogy nem fog az oltárhoz vezetni, vagy gyereked születik, és már nem láthatja. Valószínűleg akkor sem fogsz zokogva összeomlani, de akkor érkezik meg az elengedés.
2020. okt. 22. 11:18
 19/19 anonim ***** válasza:
Ne bántson ez a dolog. Sose érdekelted igazán se te, se anyukád, nem is szolgált rá, hogy könnyet hullajts érte. Szóval azon kívül, hogy adott egy sejtet amiből megfogantál, kb semmit nem tett azért, hogy apa legyen, sőt megkockáztatom nem is akart apa lenni. Szóval ne bánkódj. Szomorú ami történt, mert ezt az űrt, amit egy apa adhat semmi nem pótolja. Sajnos nagyon sokan vagytok így....
2020. okt. 22. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!