Miért viselkedik így a családom? Fura szokások.
Egyrészt én a helyedben megmondanám nekik őszintén, hogy mi zavar, persze egy normális kupaktanács keretében. Hiába bántódnak meg, de legalább átgondolnák, hogy baromi kellemetlen lehet neked. Vagy, ha ezt nem akarod, akkor el kell költözni. Felnőtt ember vagy és dolgozol.
Mondjuk az én családomnak is vannak fura szokásai (ahogy szerintem mindenkinek) és én azokkal együtt fogadom el és szeretem őket. Pedig engem is elég gyakran idegesítenek. De hát kinek a pap, kinek a papné.
Bocs, de a családi "idilletekről" Csehov: Ványa bácsi színműve jutott eszembe - Alfonzó paródiájában, címe: Ványadt bácsi. (Aki esetleg emlékszik erre a mondatra: "Ha ezt az én galambocskám, galuska galagonyám megérhette volna!")
Komolyra fordítva a szót:
Nagymamád már biztos nem fog megváltozni. Amikor ő volt fiatal, egyszerűen nem volt ekkora igénye az embereknek a privát szférára, ezért simán bementek a kamasz vagy felnőtt családtagjuk szobájába (de akkor külön szoba se nagyon volt). A szomszédok is lazán átmentek egymáshoz, ha valami közlendőjük volt. Emellett nagymamád valószínűleg már nincs teljesen szellemi képességei birtokában. És ez idővel csak rosszabbodni fog.
Anyukád valószínűleg változó korban van, ill. nagyothalló nagymamád mellett hozzászokott a nagyon hangos beszédhez.
Férfi családtagokat nem említettél. Nincsenek, vagy ők olyan csöndesek, mint te vagy?
Egyébként teljesen természetes, hogy felnőtt nőként nehéz az együttélés anyukáddal és nagymamáddal. Külön költözésre gondoltál már? Párkapcsolatod van-e, ill. szeretnél-e? Ha van párkapcsolatod, még egy albérlet is könnyebben megfizethető.
Addig is nagymamád és anyukád viselkedését kezeld humorral. Ebben segít, ha Alfonzó paródiáját megnézed. ;-)
De én is itt lakom születésem óta. Én is beadok a lakbérbe!
Egymáshoz kéne alkalmazkodni, nem nekem hozzájuk, milyen logika ez?
Addig max az lesz, hogy tűröm, mert nem bírom sokáig. Régebben nem voltak ilyenek.
Az, hogy te beleadsz a lakbérbe, azt feltételezi, hogy a lakás önkormányzati tulajdon, vagy bérelt. Egyébként rezsit írtál volna lakbér helyett.
Ha tulajdonod nincs, bérleti szerződés a neveden nincs, akkor hiába oda születtél, mégiscsak neked kell alkalmazkodni. Sok olyan család van, ahol szeretettel, megértéssel tolerálja egymást mindenki = nálatok ez nem így van.
Jobb, ha minél előbb külön költözöl, akkor nem kell hallgatnod anyád székelési szokásait, nézegetned nagyanyád meztelen fenekét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!