Okozhat-e bármilyen identitásbeli sérülést a gyermeknek a névváltoztatás?
Nem tudom, hogy keresztnévről, vagy vezetéknévről van-e szó. Viszont saját magamból kiindulva, igen, okozhat. Az én nevem egy virágnév, amit utálok és mindig is utáltam. Folyton azzal párosították, hogy légy szerény, mint a neved jelentése, ebben nőttem fel. Soha nem mertem kiállni semmiért és 0 önbizalmam lett.
Hatalmas melóval sikerült szert tennem egy kis talpraesettségre, határozottságra és meggyőződésem, hogy a nevem nem volt véletlen, nagyon is meghatározta az identitásomat.
Vannak emberek, akikre nagyon illik a nevük, nem véletlenül és vannak, akiket bekorlátoz. Pl. egy B.zi vezetéknevű ember nem hinném, hogy büszkén mutatkozik be bárhol is. És ez igenis kihat a személyiségére.
Kérdező, arra gondolsz, hogy a szülő rádöbben, hogy másik név tetszik neki, ezért a választott, anyakönyvezett név helyett másikat akar a gyerekének?
Volt rá 9 hónapja, én ellenezném!
A gyerek (és a neve) NEM játékszer, ne játsszunk "add vissza a babaruhát" játékot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!