Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek tartsam velük a...

Szerintetek tartsam velük a kapcsolatot?

Figyelt kérdés

Röviden:

16 éves fiú vagyok, anyám nem dolgozik, így semmi pénzünk sincs, épp hogy fizeti a "lakást". (Egy minigarzonban élünk egy munkásszállón, ez a munkás szálló külsős emberek által is bérelhető. Össz nagyság 16 m^2)

Anyám a belőlem jövő pénzekből él. Nem dolgozik, ha mondom neki üvöltözik. Semmi jó ruhám sincs, és az önbecsülésem lent van. Öt éve lakók itt. Anyám pszichiátrilag beteg, nem megy emberek közelébe , így engem se enged sokszor ki.

De a kérdés lényege, van három nagyon idős (25+) feletti tesóm. Az egyiknek nem panaszkodhatok, mert ő nagyon anya mániás, ő amúgy se foglalkozik velem, csak ha olyanja van. A másik meg csak szidni tud engem, hogy mekkora egy csődtömeg vagyok, mert nincsenek barátaim, mekkora élettelen vagyok stb. Annak van egy felesége, az meghallgat , de az se foglalkozik velem, de elég durva dolgokat mondtam neki mit csinál. A harmadik tesóm egy nő, ő vele 4 éve nem beszéltem, vagyis inkább 6 mert akkor összefutottam vele. A nővérem és a sogorom előszeretettel pletykálhatnak anyámról mert mindkettő utálja. A nővérem szerintem azért amiért én utálom.

Szoktak nagyon ritkán nyitni felém. A kérdésem az lenne hogy mit csináljak? Ha írnak tiltsam le őket? Ha az elveimet követném teljesen megszakítanám velük a kapcsolatot. Csak ez jó lenne?

2020. szept. 20. 10:10
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy érdemes nyitni (sőt akire úgy érzed hogy számíthatsz, felé biztosan).

Aki mindig csak szid, vele is közölheted indulatmentesen, hogy neked ez nagyon fáj, amit tesz veled (szidás), javasold neki hogy legyetek jó testvérek, mert jobb, könnyebb szeretetben, békességben élni. Mindig jelezd vissza ha valami fáj, de ne indulatosan és ne sértődötten vágj vissza, hanem "nagyon rosszul esik, hogy ezt mondod nekem, te hogy érezted volna magad ha ennyi idősen ilyeneket mondtak volna neked?" stb.

2020. szept. 20. 11:17
 22/28 anonim ***** válasza:
20%

Elöször is ez a pénz kb a havi kajádat meg az iskolába járásodat fedezi, de akkor anyád semmit nem költ magára.

Másodszor Ha édesanyád pszichikai beteg, akkor nem tud elmenni dolgozni!

Harmadszor, a testvéreidnek nem kötelessége téged eltartani, megvan a saját életük.

Ha ennyire "mindenki csal téged bánt", akkor jobb, ha megszakítod a kapcsolatot mindenkivel és a "rengeteg pénzböl" megpróbálsz megélni egyedül - akkor ugyanis észre fogod venni, hogy nagyon nem látod reálisan az életet!

2020. szept. 20. 11:31
 23/28 A kérdező kommentje:

El tud menni dolgozni, csak nem akar. Nincs papírja hogy beteg, csak képzelődik folyton. (Hogy így követik, meg beszól az embereknek az utcán ha ritkán ki jön, betegséket képzel hogy ne menjen dolgozni, azt ha nem százalékoljak le, mert semmi baja sincs, raplizik.) Legrosszabb az egészben az, hogy nyáron eljátszotta, hogy keress munkát, hogy élhetőbb körülmények közt éljek, de megunta. De most nem erről akarok beszélni.

Nem felelősségük valóban engem támogatni, meg nem is kell. Egy ember sokkal többet ér számomra, ha segít lelkileg. (Közös programok stb, és nem csak megveszi nekem ezt azt, hiszen anyám dolga az, hogy eltartson 18 éves koromig. Utána mindenképpen elköltözöm)

Nyitni nyithatok az egyik felé, a másik az utál, o kimondta hogy nem érdeklem neki, pedig régen nagyon szeretett mikor kicsi voltam. (Azért utál anyám szerint mert a felesége befolyásolja)

2020. szept. 20. 11:43
 24/28 anonim ***** válasza:
92%

22-esnek!

Értsd már meg, hogy munkásszálon élnek, nyomorban és csak vegetálnak. Erre pontosan elég a 75 ezer forint, másra valóban nem. Valószínűleg olyan szinten sérült szegény srác, hogy azt mi elképzelni sem tudjuk. Illetve kilátástalannak is látja a saját helyzetét.

Segítséget kér és ti még képesek vagytok a fekvő embert jól megrugdosni. Hihetetlen mennyire undorító emberek léteznek...

2020. szept. 20. 11:43
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Én is megdöbbentőnek tartom a kommenteket, 1-es vagyok, bennem fel se merult, hogy kamuzik, ugyanis mentális betegként lehet, hogy le van szazelekolva az anyja, de meg ha nincs is, egy munkasszallon nyomorognak... ahhoz nem kell nagy bevétel. A testvéreknek pedig a leírás alapján annyira nem fűlik foguk a segítséghez, sztem erre nem lehet építeni. Azzal egyetértek, hogy tegyen egy próbát, de ott van az esély, hogy nem csinálnak semmit, ami csak nagyobb sérülést okoz a srácban.

A kommenteket olvasva az én véleményem továbbra is az, hogy tanulj keményen kérdező, hogy minél előbb a magad életét tudd élni.

2020. szept. 20. 11:48
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

nincs minden veszve, összeszedetten és jól fogalmaz, kevés helyesírási hibával, a korosztályának 80%-át tuti übereli

kérdező tényleg tanulás, tanulás és amint lehet próbáljatok anyátokkal kikerülni ebből a mérgező környezetből, akár testvéri segítséggel

legyen egy nagy családi kupaktanács ahol átbeszélitek a hogyan továbbot, mert a lényeg, hogy kikerüljetek ebből a lehetetlen helyzetből

2020. szept. 20. 20:22
 27/28 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom, szerezz barátokat, tanulj. A testvéreiddel ne foglalkozz, bár előtte én szembesíteném, hogy ők mekkora rohadékok, aztán ott hagynám őket.
2020. okt. 26. 12:17
 28/28 anonim ***** válasza:
Remélem már rendeződött a sorsa!
2021. jan. 14. 23:29
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!