Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek tartsam velük a...

Szerintetek tartsam velük a kapcsolatot?

Figyelt kérdés

Röviden:

16 éves fiú vagyok, anyám nem dolgozik, így semmi pénzünk sincs, épp hogy fizeti a "lakást". (Egy minigarzonban élünk egy munkásszállón, ez a munkás szálló külsős emberek által is bérelhető. Össz nagyság 16 m^2)

Anyám a belőlem jövő pénzekből él. Nem dolgozik, ha mondom neki üvöltözik. Semmi jó ruhám sincs, és az önbecsülésem lent van. Öt éve lakók itt. Anyám pszichiátrilag beteg, nem megy emberek közelébe , így engem se enged sokszor ki.

De a kérdés lényege, van három nagyon idős (25+) feletti tesóm. Az egyiknek nem panaszkodhatok, mert ő nagyon anya mániás, ő amúgy se foglalkozik velem, csak ha olyanja van. A másik meg csak szidni tud engem, hogy mekkora egy csődtömeg vagyok, mert nincsenek barátaim, mekkora élettelen vagyok stb. Annak van egy felesége, az meghallgat , de az se foglalkozik velem, de elég durva dolgokat mondtam neki mit csinál. A harmadik tesóm egy nő, ő vele 4 éve nem beszéltem, vagyis inkább 6 mert akkor összefutottam vele. A nővérem és a sogorom előszeretettel pletykálhatnak anyámról mert mindkettő utálja. A nővérem szerintem azért amiért én utálom.

Szoktak nagyon ritkán nyitni felém. A kérdésem az lenne hogy mit csináljak? Ha írnak tiltsam le őket? Ha az elveimet követném teljesen megszakítanám velük a kapcsolatot. Csak ez jó lenne?

2020. szept. 20. 10:10
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
20%
Cukika. A gyerektartas 40e, ezt te írtad. A családi pótlék meg egyedülálló szülő eseten 13700. Ha esetleg leállsz a hazudozással és leírod az igazságot, meg segítséget is kaphatsz. Bár egy 16 éves simán azt hiszi, 53700 az kb egy millió, belőle el az anyja.... jaja
2020. szept. 20. 10:32
 12/28 A kérdező kommentje:

Semmit nem hazudtam. Nem érdekel mit hiszel vagy mit nem.

40.000 Ft meg 13.000 meg valami járulék ami 22.000Ft. remélem jobban érzed magad hogy ezt leírtam.

2020. szept. 20. 10:34
 13/28 anonim ***** válasza:
77%
Ha ebből a szarból minél előbb szabadulni akarsz szükséged lehet a testvéreidre. Valószínűleg amit mondanak is segítségül szánják, hiszen valószínűleg megtapasztalták mellette ugyanezt. Barátkozz, tanulj, és igen ha segítő kezet nyújtanak, akkor fogadd el.
2020. szept. 20. 10:37
 14/28 anonim ***** válasza:
20%
Értem, Kérdező. Az meg van, hogy ennyiből nem lehet megélni? Anyád nem el belőled, ez konkrétan képtelenség, hiába hiszed.
2020. szept. 20. 10:37
 15/28 A kérdező kommentje:

13: az egyik bátyám konkrétan utál. A másik meg alkalmi tesója vagyok. Akire számíthatok az az utóbbi. Csak engem az zavar hogy nem foglalkoznak velem. Meg élni nem nagyon élhették meg mert 15 éves korúkra az apjukhoz kerültek. (Más apánk van)

14: Nem tudnál túl lépni ezen? Jól tudom mennyiből élek, én élek ebben a háztartásban nem te.

2020. szept. 20. 10:41
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
te nem tudsz apádhoz költözni? vagy iskolától kollégiumi elhelyezést kérni?
2020. szept. 20. 10:46
 17/28 A kérdező kommentje:

Apámat nem ismerem.

Kollégium nem lenne rossz. Utána fogok járni.

2020. szept. 20. 10:49
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem szimpatikus a 8. és 13. válasz.

Azzal bővíteném ki, hogy a kérdésed utolsó bekezdésében arra utalsz, hogy a testvéreid néha nyitnak feléd, de (úgy veszem észre), Te nem fogadod el a kinyújtott kezüket. Ha ők nyitnak feléd, akkor adj értelmes választ nekik, ne ignoráld őket.

2020. szept. 20. 11:06
 19/28 A kérdező kommentje:

Igen, az egyik évente 2x-er nyit felém de nem figyelek az utóbbi időben. Mert sehol se volt.

A másik gyakrabban, az csak szíd. A harmadik egyáltalán nem.

2020. szept. 20. 11:11
 20/28 A kérdező kommentje:
Nem figyelek rá*
2020. szept. 20. 11:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!