Szerintetek tartsam velük a kapcsolatot?
Röviden:
16 éves fiú vagyok, anyám nem dolgozik, így semmi pénzünk sincs, épp hogy fizeti a "lakást". (Egy minigarzonban élünk egy munkásszállón, ez a munkás szálló külsős emberek által is bérelhető. Össz nagyság 16 m^2)
Anyám a belőlem jövő pénzekből él. Nem dolgozik, ha mondom neki üvöltözik. Semmi jó ruhám sincs, és az önbecsülésem lent van. Öt éve lakók itt. Anyám pszichiátrilag beteg, nem megy emberek közelébe , így engem se enged sokszor ki.
De a kérdés lényege, van három nagyon idős (25+) feletti tesóm. Az egyiknek nem panaszkodhatok, mert ő nagyon anya mániás, ő amúgy se foglalkozik velem, csak ha olyanja van. A másik meg csak szidni tud engem, hogy mekkora egy csődtömeg vagyok, mert nincsenek barátaim, mekkora élettelen vagyok stb. Annak van egy felesége, az meghallgat , de az se foglalkozik velem, de elég durva dolgokat mondtam neki mit csinál. A harmadik tesóm egy nő, ő vele 4 éve nem beszéltem, vagyis inkább 6 mert akkor összefutottam vele. A nővérem és a sogorom előszeretettel pletykálhatnak anyámról mert mindkettő utálja. A nővérem szerintem azért amiért én utálom.
Szoktak nagyon ritkán nyitni felém. A kérdésem az lenne hogy mit csináljak? Ha írnak tiltsam le őket? Ha az elveimet követném teljesen megszakítanám velük a kapcsolatot. Csak ez jó lenne?
Aha. Tehat 40e + 13700 - ez "jön beloled". Szerinted ebből él. Aha. Hát nyuszika, ebből max éhen hal, nem megél, gyereket nevel és lakást tart fenn. A valami járulék nem tudom mi, utánad biztosan nem kap semmi járulékot, így max munkanélküli lehet, amit 3 hónapig kaphat, vagy az FHT, ami 22e, vagy miután azt írod, pszichiátriailag beteg, rokkantnyugdij, amivel megintcsak nem jut messzire.
Ha iylen xar xemet mindenki szerinted és anyád meg belőled el -hangos röhögés- akkor amint betöltöd a 18at már húzol is el és éled a saját kis életedet. Egyedül.
Szerintem meg nem kéne kötekedni. Egy helyzetleírást írtam hogy érthetőbb legyen.
Kérdésem arra felé irányult, hogy nyissak-e a testvéreim felé (ha megyünk hozzájuk, vagy írnak) vagy ne. Nem pedig arról, mikor halok éhen.
A gyerektartás és a családi pótlék nem ugyanaz. Mikor a hülye okoskodik.
Nem tudom mit éreztek, olyanba rúgtok bele, aki nem ártott senkinek, csak segítséget kér. De hát ez a mai világ nem csodalkozok semmin se.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!