Mit tegyek, ha mindig bűntudatom van, ha elmegyek otthonról? 21/L
Sziasztok!
21 éves lány vagyok, idén fogok végezni pszichológia szakon. Ezután elszeretném kezdeni az orvosi egyetemet, már elkezdtem tanulni a bioszt meg a kémiát. A barátommal lassan 1 éve leszünk együtt és anyám minden egyes alkalommal megjegyzi, ha későn érek haza, ha nem töltök elég időt otthon és szerinte a tanulásra kellene koncentrálnom meg arra, hogy felvegyenek az egyetemre, nem a fiúzással. Nem érti meg, hogy napközben tanulok minden nap legalább valamennyit. Folyamatosan bűntudatom van emiatt, rossz érzésem van, ha nem vagyok otthon és tanulok, mintha tudat alatt is manipulálna. Amikor elkezdtem az egyetemet is gyakran írt üzenetet, hogy “most már ideje hazajönni...” és társai. Nagyon frusztrál ez az egész és saját magamon sem tudok eligazodni. Szerintetek, hogyan kellene ezt kezelnem? Igaza van?
Előre is köszönöm az értelmes válaszokat. :)
"Attól, hogy ezt tanulom még lehetnek problémáim."
Idén fogsz végezni, mégis a gyk-hoz fordulsz segítségért, ahelyett, hogy egy kollegadat kérdezned... Szegénységi bizonyítvány.
kérdező, a saját fejedben kell átállítani a kapcsolót.
Teljesen természetes a te korodban a szülőkről való leválás.
Ha ezt az egyik fél (szülő) nehezményezi, akadályozza, akkor neked kell bekeményíteni. Elhesegetni a gondolataidból a vélt gyermeki kötelességet, a feltétlen engedelmességet. Mert ezzel magadnak ártasz.
Tisztelettel felvilágosítanám a kötekedő és becsmérlő válaszolókat, hogy egy 3 (vagy akár 5) éves képzés után senki nem lesz még Freud.
A normális válaszokat köszönöm. :)
Szerintem is aki pszichológia szakon van, annak ezt nem a gyk-n kéne kérdeznie.
Plusz az jutott még eszembe hogy nem feltétlenül azok az okos, intelligens emberek akik halmozzák a diplomákat, itt a példa.
Szerintem ideje lenne felnőni és nem óvodásként viselkedni, neked is sokkal jobb lenne és édesanyádnak is. Ha már ő nem tud leválni rólad akkor legalább neked legyen annyi eszed hogy tudatosan leválsz és ennyi idősen nem hagyod neki hogy irányítson.
egy 3 (vagy akár 5) éves képzés után senki nem lesz még Freud
Freud nem, de több lehetősége van/lenne önismereti csoportba belépni.
sőt, normális helyeken ez kötelező is..
Hogy ha már most végzel a pszichológiai képzéssel,igazán átláthatnád a saját pszichológiai problémáidat. Ha már erre vagy/leszel kiképezve.
És ez nem kötekedés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!