Igaz hogy a pénz nem boldogít? Szüleimnek elég jól megy mindent megkapok, de közben boldogtalan vagyok.
Egy mondás szerint bajban ismertetik meg az ember. Ez régi mondás, azóta elanyagiasodott a világ.
Manapság, ha egy napig Mátyás király lennél (aki beöltözött szegénynek és így járta az országot, hogy megtudja, ki emberséges), szerezhetnél egy csomó hamis "barátot".
Amúgy egyszer fent, egyszer lent, mint mindenkinek... :)
Javaslom, tekintsd előnynek, hogy ezáltal megtudod, ki az igaz barátod, ki nem! (Aki pénzeszsáknak néz, a külsőségek elvakítják, az nem rád kíváncsi, a saját problémájával, irigységével van elfoglalva, attól nem látja meg mögötte a kincset.) Ahogy többet tájékozódsz, több emberismerettel, idővel majd belejössz.
De igenis boldogít! Csak kell hozzá egy felvilágosult gondolkodásmód és intelligencia és nincs semmi gond a pénzzel. Ezek a "pénz nem boldogít" meg "minden gazdag csak szemét lehet" ezek mind-mind a frusztrált emberek sztereotípiái. A sok pénzzel általában akkor van baj, amikor nem tudnak vele bánni vagy elveszi a gazdája eszét (ekkor sem a vagyon a hibás, hanem a dilettáns gazda).
A pénz megléte nem szükségszerűen vonja maga után a dőzsölést és a nagyképűséget. Én voltam már jóval lentebb is, de fentebb is, mint most. Nekem is megvan egy-két allűröm, mint sportkocsi, drága teló stb, de sosem szórtam két kézzel a pénzt. Nekem a pénz a biztonságérzetet jelenti és nem azt, hogy költeni kell, muszáj. Mindig mosolygok, amikor valaki egy képzeletbeli többmilliárdos lottónyereményről úgy beszél, mint nyomasztó felelősségről és, hogy nem tudna mit kezdeni vele. Hülye! A sok pénzt nem kell elkölteni és nem kell, hogy körülötte forogjon a világ. El kell tenni, vagy befektetni és élvezni a biztonságot.
A kérdezőnek: nem a nagy házatokkal van baj, hanem a képmutató sznob szülőkkel. De ezt a hibát ne vetítsd ki a házra. A jól szituált életed nem lehet kerékkötője annak, hogy normális emberi kapcsolataid legyenek.
Ha elkényeztetett libának néznek, akkor nem elszegényedni kell, hanem másképpen viselkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!