Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Igaz hogy a pénz nem boldogít?...

Igaz hogy a pénz nem boldogít? Szüleimnek elég jól megy mindent megkapok, de közben boldogtalan vagyok.

Figyelt kérdés
Barátok sorra hagynak el, szerelem is befuccsolt.:-( Legszívesebben elmenekülnék.. úgy élnék egy olyan kis házba ahol otthonos stb.. Senki sem féltékenykedne.. Ne mindjárt úgy ítéljenek el hogy elkényesztetett. liba vagyok, ami nem igaz.. Teljesen magam alatt vagyok, legszívesebben elmenekülnék. Köszönöm a válaszokat.! 18L
2010. aug. 6. 18:32
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
47%
barátai..
2010. aug. 6. 18:45
 12/25 anonim ***** válasza:
39%

Nem boldogít, igazad van. Kis, barátságos, meghitt ház sokkal jobb, mint a nagy palota. Én szegény családból származom, és ezzel meg is vagyok elégedve, nem akartam soha gazdag lenni. Mert így 1. mindenki tudja, hogy amit elérek/elértem, azt a magam erejéből értem el, és felnéznek rám emiatt 2. ha valami lelki gondom van, a kéretlen kíváncsiskodók előtt ráfoghatom a pénzhiányra, hogy szomorú vagyok :D 3. aki velem van, párom és barátaim, azokról mind tudom, hogy nem a pénzemért, hanem önmagamért vannak velem, és ez fontos. Én tulajdonképpen kicsit sajnáltam mindig is a gazdag gyerekeket, mert bármit csinálnak az életben, úgyis mindenki csak legyint rájuk, hogy "áá, anyuci-apuci mindent a seggük alá rakott" (mondjuk tényleg sok ilyen is van). Még ha van valós teljesítmény is mögöttük, akkor is a legtöbben leértékelik azt. Én is gyakran rajtakapom magam, hogy egy gazdag ember iránt nem érdeklődöm annyira emberileg, mint egy szegényebb iránt, mert óhatatlanul is azt gondolom róla, hogy "áá, neki könnyű, úgyis mindent meg tud venni". Ez persze rossz gondolkodásmód, hiszen az emberileg értékes dolgokat nem pénzben mérik, és ezeket egy gazdagnak szerintem nehezebb megszerezni, mint egy szegénynek, de az a baj, hogy ez a gondolkodási séma nagyon durván rögzült az emberek agyában, és óhatatlanul is előjön. Egy szóval: gazdagnak születni annak jó, aki buta, és nem akar semmi kihívást magának az életben, illetve nem érdekli, hogy a pénz miatt van-e vele valaki. Egy értelmes embernek jobb szegényebbnek vagy max. középosztálybelinek születnie, mert sokkal nagyobb esélye van az önmegvalósításra (szülők által szerzett vagyontárgyak, állás, vállalkozás az nem önmegvalósítás), másrészt szellemileg, emberileg is sokkal többet fejlődhet, mint egy született gazdag, mert megtanul küzdeni a dolgokért, és megismeri az élet sötétebb oldalait is (ami szerintem szintén fontos, hogy egy reális, érett világképed legyen). Van egy újgazdag családból származó unokabátyám (jóban vagyok vele eléggé), na ő mindig irigyelt engem, mert én a saját erőmből tudtam elérni a dolgokat. Ő az apja által vásárolt házban lakik, az apja vállalkozásában cégvezető, az apjától kapott kocsival jár, érted... és már tizenéves korában drogozott, mert már akkor nem volt semmi kihívás az életében, és ezt kompenzálnia kellett valamivel neki.

29/n

2010. aug. 6. 18:48
 13/25 anonim ***** válasza:
58%
azért azt gondolom, te is érzed a lelked mélyén, még 18 évesen is, hogy gazdagnak sokkal jobb lenni, mint szegénynek :) eggyel kevesebb probléma...
2010. aug. 6. 18:50
 14/25 anonim válasza:
71%

Hát én nemtom, hogy boldogít-e, de az se jó ha nincs. Nálunk például annyira nincs pénz, hogy apa (a szüleim elváltak) éjjel nappal dolgozik, úgy hogy alig látom, ha meg mégis akk állandóan nyugtalan. Tehát ez is tönkreteheti ez se túl jó :S

14/l

2010. aug. 6. 18:54
 15/25 anonim ***** válasza:
2010. aug. 6. 18:56
 16/25 anonim ***** válasza:
71%
Lehet, hogy a pénz nem boldogít, de a hiánya engem boldogtalanná tesz.
2010. aug. 6. 19:02
 17/25 anonim ***** válasza:
71%
Az, hogy sz@rul választod meg a barátaidat, nem pénz kérdése.
2010. aug. 6. 19:06
 18/25 anonim ***** válasza:
52%
Ha téged nem boldogít, küldj belőle nekem. Amúgy viccen kívül, csak sír a szád, hogy gazdag vagyok,d e sz@r nekem, de eszedbe nem juta mondjuk akkor elköltözni és elkezdeni dolgzni, problémázni sokkal könnyebb...
2010. aug. 6. 19:12
 19/25 anonim ***** válasza:
Én is úgy vagyok vele, ahogy egy előző válaszoló írta. Lehet, hogy nem boldogít, de a hiánya boldogtalanná tesz. Mi is elég jól élünk, nagy házunk van, több autónk, egy évben többször eljárunk nyaralni. (Még mielőtt valaki leszól, egyáltalán nem akarok felvágni, nem az én stílusom.) Oda szeretnék kilyukadni, hogy én mégis boldog vagyok, természetesen értek már csalódások az életben. Szerelemben is, barátok közt is. A legjobb barátnőmet énis elveszítettem már, találkoztam olyanokkal, akik csak ki akartak használni. De szerencsére mindig helyrejöttek a dolgaim. Nagyon boldog vagyok most, barátaim közt is jól érzem magam, és nemrég a szerelem is rám talált. Neked is sok szerencsét kívánok, és hidd el, nem a pénzetekben van a hiba. (18/L)
2010. aug. 6. 19:16
 20/25 anonim ***** válasza:
9%

"de az élet nem korrupt, őt soha meg nem vehetem"

Bizony nem boldogít a pénz. Akik anyagilag szegényebbek, lélekben sokkal gazdagabbak. [link] Ezt olvasd el, nagyon tanulságos kis anekdota.

2010. aug. 6. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!