A gyermekem levelezős egyetemista lesz. Mire számíthatok, mennyire támogathatja a volt férjem a tandífizetésben?
Mennyire támogathatja? Amennyire akarja
Van gyerektartási díj de annak az összegét nem a kiadások határozzák meg hanem a férj fizetése
na álljon meg a menet.
levelező tagozatra az jelentkezik, aki munka mellett tanul.
levelezőből is van amúgy államilag támogatott.
szóval, ha ő veled él, teszem azt, most érettségizett, miért nem jelentkezett állami/nappali képzésre, ahol ösztöndíjat, szoctámot is kaphatna...és nincs tandíj.
szóval, hogyha volt olyan bátor és költségtérítéses levelezőre jelentkezett, akkor igen is tartsa el magát.
nekem a nappalis!! költséges csoporttársaim is dolgoznak és maguk fizetik a tandíjat, nem a szülők....
Menjen el a gyereked diákszövetkezetbe és keressen munkát. Én nappali képzés mellett el tudom tartani magam, igaz, államin vagyok. Mivel nem áll úgy a cslád, eszembe sem jutott fizetősre jelentkezni. Nem értem, ti miért tettétek.
Na mindegy, a lényeg, hogy ha a gyereked ilyenre adta a fejét, akkor menjen el. Budapesten talál munkát, csak akarni kell.
szerintem az Apától elvárható, Segítse gyermekét a boldogulásban. És a gyermektől is elvárható hogy találjon munkát.
Milyen a kapcsolata az apával? Ha jó(ha nem), üljetek össze megbeszélni, ehhez a bíróságnak már nincs köze, de ember módjára kérjetek tőle támogatást.
Szia! Kedves előbbi válaszadóknak írom, hogy lehet, hogy azért jelentkezett költségtérítésesre, mert másra nem vették fel (gondolom én). Levelezőn valóban azok vannak, akik dolgoznak a tanulás mellett, de nem biztos, hogy Budapesten él az illető... Honnan veszitek? Ha vmelyik vidéki egyetemre jelentkezett, akkor nem is olyan biztos, hogy talál munkát, mert meg kell mondanom, hogy nincs olyan sok lehetőség!!! Én magam is kerestem és tudom, hogy mi a helyzet vidéken, itt felénk legalábbis (Eger környéke...).
Egyébként nálunk is ugyanez a helyzet, hogy elváltak a szüleim, apukám mondjuk jól keres (ügyvéd), anyukám sajnos kevésbé (pedagógus), de 50-50%-ban támogatnak mindketten! Szerintem így etikus, ill. igazságos, hiszen ketten "gyártottak", ketten kell hogy gondoskodjanak rólam, amíg nem leszek keresőképes... Anyukámmal élek amúgy, akinek érthető okokból így is nagyon hálás lehetek, hogy egész eddigi életemben támogatott és nyilvánvalóan (ha a racionális oldalát tekintjük) sokkal többe kerültem neki, mint az apámnak... Szóval magyarázd el neki, hogy ha te is támogatod a lányodat, akkor támogassa ő is! Persze ez nem azt jelenti, hogy a gyermeked ne dolgozzon, hiszen az csak jó, ha van saját jövedelme így is könnyítve a ti költségeiteken! :) Én is igyekszem itthon segíteni mindenben, ez a minimum, úgy érzem...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!