Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szükségem van pszichológusra...

Szükségem van pszichológusra vagy megoldható ez a probléma?

Figyelt kérdés

30/F vagyok.

Manapság egyre többen kérdezgetik tőlem, hogy mikor nősülök már meg végre, de még egyelőre jelöltem sincs. Egy darabig még nem is akarok.A problémám abban rejlik, hogy sosem voltam túl sikeres a párkapcsolatokban. Eddigi életem során összesen kettő barátnőm volt, három éve pedig senki. Szerettem volna többet, de egyszerűen nem sikerült. Emiatt úgy érzem, hogy nagyon megváltoztam, hátrányomra. Rengeteget gondolok "arra" és legfőbb vágyam, hogy minél több és több legyen, szinte bármi áron.Persze nem szokott sikerülni, csak elvétve. :(

A környezetemből, akinek erről beszéltem, senki nem akarja megérteni, mindenki azzal jön, hogy majd jön egy lány és akkor minden rendben lesz, blablabla...

Valószínűleg azért, mert egész életemben mintaéletet éltem, soha nem voltak kihágásaim, nem voltam részeg, nem dohányzom, se drog, semmi, a barátnőimmel is rendben volt a kapcsolatom.De mostanában állandóan rámtör a kapuzárási pánik és az az érzés, hogy rengeteg öröm-ről maradok le és ezért nem is szeretnék komoly kapcsolatot jelenleg.Most alakul egy talán jövőbeli kapcsolat is egy lánnyal, de azt hiszem, jobb lenne, ha ezt neki is elmondanám, mielőtt elkezdődne, mert könnyen lehet, hogy megcsalnám és azt nem szeretném, mert nagyon kedves és szimpatikus lány.

Ez az állapot lassan teljesen kikészít, nem tudom, mit tehetnék.Ha valaki elítél, azt is megértem, de igazából azért írtam, mert hátha esetleg van itt valaki, aki tud tanácsot adni.

2010. aug. 5. 22:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen,talán érdemes lenne beszélgetni egy pszichológussal,ők azért sok emberrel találkoznak,biztos tud tanácsot adni,segiteni.Ja és nem mellesleg kiöntheted neki a szíved.
2010. aug. 5. 22:09
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha végre alakul egy kapcsolatod, miért azon jártatod az eszedet, hogy mivan ha megcsalod? Lehet ha jól alakul ez a kapcsolat, és megkapsz mindent a lánytól, amire szükséged van, elfelejted ezeket a dolgokat, és nem akarod majd már megcsalni.
2010. aug. 5. 22:21
 3/9 anonim ***** válasza:
52%
Tudod mit kedves fiatalember! Kezdj el élni! Nyilljon fel a szemed. Befordultál a saját kis világodba, szinte erkölcsrendész vagy, holott később rájössz ha így folytatod mennyi mindenről maradtál le.Szórakozás, társaság, barátok, sőt barátnők. A túlzott tökéletességre törekvésed fásulttá tesz. De kinek is akarsz te végül is megfelelni? A környezetednek, a családodnak? Élj a mának! Ragadd meg az alkalmat, és bujjál ki a csigaházadból.
2010. aug. 5. 22:24
 4/9 A kérdező kommentje:

22.21

Tudod, az a baj, hogy 15-16 éves korom óta szerettem volna barátnőt, de csak 24 éves koromra sikerült.A szex egy év múlva, 25 évesen történt meg.A másiknál kivártam szintén és mire megtörtént volna, meglépett mással.

Egy kézen meg tudom számolni, hány lánnyal történt meg.

Eredetileg egy normális ember lennék, de nagyon sok év telt el így, hogy csak nézhettem másokat. Ez tett be nekem nagyon.Ezt az állandó vadászati kényszert nem is annyira a testem, hanem inkább az elmém generálja.

2010. aug. 5. 22:44
 5/9 anonim ***** válasza:
Érdemes lenne pszichológushoz fordulnod, vagy részt venned valamilyen önismereti, önfejlesztő tréningen. Pl. elmenni egy pszichodráma csoportba.
2010. nov. 8. 22:37
 6/9 A kérdező kommentje:
Talán igen. Köszönöm!
2010. nov. 8. 22:41
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell pszichológushoz menned, csak élj bátrabban, menj szórakozni, néha idd le magad. Nem akarlak rossz útra terelni, de ha kicsit piás vagy buliban, tök jól érezheted magad, könnyebben tudsz ismerkedni. És néhány egyéjszakás kalandtól sem lesz semmi bajod (ha védekezel :-). Éld ki magad, csajozz. És ha ebből már eleged lesz, akkor törekedj komoly kapcsolatra.

27/L

2010. nov. 9. 13:48
 8/9 anonim ***** válasza:

neked kapunyitási pánikod van...de ez mellékes.

egy pszicholóügus mindenképpen jó ötlet de ehhez idő kell, míg elmúlik vagy mire tényleg rájössz, hogy mit akarsz az életben.

'egy nő több, mint kettő' szokták ezt mondani ha valaki tényleg megtalálja azt az embert, akivel boldog. remélem veled is megtörténik, akkor majd letisztulnak a dolgok és teljesen feleslegesnek fog tűnni, minden mostani - a lemaradottság érzéséből adódó frusztrációd.

2010. nov. 9. 14:29
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, nagyon kedvesek vagytok!

Azt hiszem, kedves 27 éves lány, hogy alkalmazni fogom a javaslatodat! :)

2010. nov. 9. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!