Családtagok között normális dolog, hogy titkolózik valaki az anyagi helyzetéről?
Sógoromék - szerény kifejezéssel élve - meglehetősen gazdagok. Kb 8-10 éve kezdett nekik nagyon futni a szekér, előtte átlagos színvonalon éltek. Normális dolog, hogy szabályosan titkolják, hogy hogyan sikerült erre a szintre jutniuk? A másik sógoromékkal össze is vesztek - gyakorlatilag amiatt, hogy meg merték kérdezni, hogyan sikerült ilyen színvonalra jutniuk. Mi már meg sem 'merjük' kérdezni, mert úgy vettük észre a férjemmel, hogy ez nekik nagyon kényes téma. Bármi anyagi jellegű dolog kerül szóba (pl mondták régebben, hogy új autót vettek. A férjem gyanútlanul megkérdezte, hogy valami baja lett a réginek? Erre kínos csend volt a válasz - azóta igyekszünk minden ilyen témát kerülni. Azóta nem feszegetjük a témát, csak nyugtázzuk, hogy kb minden évben lecserélik valamelyik
- egyébként vadiúj - autójukat.) De így, hát elég képmutatónak tűnik a kapcsolatunk, hogy vannak témák, amiket látványosan kerülni kell, hogy ne jöjjön a kínos csönd... 😅 Pedig régebben nagyon jóban voltunk, de így valahogy felületes lett az egész. Nektek is van ilyen rokon, aki intim területnek tartja az anyagi helyzetét? (még annyit, hogy soha nem kérünk tőlük pénzt, nem támogatnak senkit tudtommal a családból, tehát pusztán kíváncsiak lennénk, hogy mégis, hogyan...?)
27-es, nem hozzád szóltam. A kérdező kérdése az, ami engem érdekel, mivel ő kérdezett.
Kérdező, de, megkérdezheti a férjed. Csak épp az nem jutott még eszedbe, hogy a sógorod azért nem válaszol, mert NEKED nincs közöd hozzá és tudja pontosan, hogy amilyen kotnyeles vagy, rögtön eljutna hozzád az infó?
Továbbra sem kötelező egyébként a férjednek válaszolnia, ha őt kérdezi. Mondhatja ő is, hogy “magánügy”.
Érdekes, én még a szüleimről sem tudom, hogy pontosan mennyit és hogyan keresnek (nyilván azt igen, hogy nem bűnözők), egyedül a páromról, mégse vergődök ezen ennyit.
"27-es, nem hozzád szóltam. A kérdező kérdése az, ami engem érdekel, mivel ő kérdezett."
:D Bocs, hogy élek!
Ha a kérdező kérdése érdekel, akkor az én kérdésem is érdekel, mert nálunk ugyanaz a helyzet.
"Azt nem tartom fernek, hogy ők kutakodhatnak és nektek válaszolni "kell"
És látod, itt a kulcs, te is tudod, hogy nem kell válaszolni, azért tetted idézőjelbe. Ha ők válaszolgatnak, akkor mi van? Ugyanúgy nem kell válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!