Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családtagok között normális...

Családtagok között normális dolog, hogy titkolózik valaki az anyagi helyzetéről?

Figyelt kérdés

Sógoromék - szerény kifejezéssel élve - meglehetősen gazdagok. Kb 8-10 éve kezdett nekik nagyon futni a szekér, előtte átlagos színvonalon éltek. Normális dolog, hogy szabályosan titkolják, hogy hogyan sikerült erre a szintre jutniuk? A másik sógoromékkal össze is vesztek - gyakorlatilag amiatt, hogy meg merték kérdezni, hogyan sikerült ilyen színvonalra jutniuk. Mi már meg sem 'merjük' kérdezni, mert úgy vettük észre a férjemmel, hogy ez nekik nagyon kényes téma. Bármi anyagi jellegű dolog kerül szóba (pl mondták régebben, hogy új autót vettek. A férjem gyanútlanul megkérdezte, hogy valami baja lett a réginek? Erre kínos csend volt a válasz - azóta igyekszünk minden ilyen témát kerülni. Azóta nem feszegetjük a témát, csak nyugtázzuk, hogy kb minden évben lecserélik valamelyik

- egyébként vadiúj - autójukat.) De így, hát elég képmutatónak tűnik a kapcsolatunk, hogy vannak témák, amiket látványosan kerülni kell, hogy ne jöjjön a kínos csönd... 😅 Pedig régebben nagyon jóban voltunk, de így valahogy felületes lett az egész. Nektek is van ilyen rokon, aki intim területnek tartja az anyagi helyzetét? (még annyit, hogy soha nem kérünk tőlük pénzt, nem támogatnak senkit tudtommal a családból, tehát pusztán kíváncsiak lennénk, hogy mégis, hogyan...?)

#anyagiak #gazdag rokon
2020. aug. 20. 19:19
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
71%
Azt nem tartom fernek, hogy ők kutakodhatnak és nektek válaszolni "kell", de ti még azt sem tudhatjátok, hogy mi a munkájuk. Szerintem hagyjátok őket. Nekem is volt ismerősöm, aki mindenről kifaggatott, de cserébe semmilyen információt nem adott ki. Ez egy nagyon elbillent kapcsolat, ami sokáig nem tartható fenn.
2020. aug. 21. 07:17
 42/50 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem nem ti vagytok anyagiasak hanem ők, nyilván. Valószínű egyéb komplexusaik vannak amit az anyagiakkal próbálnak helyrebillenteni, vagy tényleg valami illegál. Ezért ha azt mondja új autót vett, a helyes válasz a vastaps, váó, de ügyes vagy, és a megsemmisült behódoló arckifejezés, erre éheznek, nem arra hogy még kérdezgessétek őket hogy bevált e az előző kocsi vagy rácsesztek vagy csak ráuntak. Egyébként meg lehet hogy a sok jetlagtól non stop stresszesek szegények, ugye a sok kötelező k hosszú repülőút kemény meló, megdolgoznak azokért a szelfikért ők is :)
2020. aug. 21. 07:43
 43/50 anonim ***** válasza:
31%

27-es, nem hozzád szóltam. A kérdező kérdése az, ami engem érdekel, mivel ő kérdezett.

Kérdező, de, megkérdezheti a férjed. Csak épp az nem jutott még eszedbe, hogy a sógorod azért nem válaszol, mert NEKED nincs közöd hozzá és tudja pontosan, hogy amilyen kotnyeles vagy, rögtön eljutna hozzád az infó?

Továbbra sem kötelező egyébként a férjednek válaszolnia, ha őt kérdezi. Mondhatja ő is, hogy “magánügy”.

Érdekes, én még a szüleimről sem tudom, hogy pontosan mennyit és hogyan keresnek (nyilván azt igen, hogy nem bűnözők), egyedül a páromról, mégse vergődök ezen ennyit.

2020. aug. 21. 10:29
 44/50 anonim ***** válasza:
100%

"27-es, nem hozzád szóltam. A kérdező kérdése az, ami engem érdekel, mivel ő kérdezett."

:D Bocs, hogy élek!

Ha a kérdező kérdése érdekel, akkor az én kérdésem is érdekel, mert nálunk ugyanaz a helyzet.

2020. aug. 21. 10:44
 45/50 anonim ***** válasza:
59%

"Azt nem tartom fernek, hogy ők kutakodhatnak és nektek válaszolni "kell"

És látod, itt a kulcs, te is tudod, hogy nem kell válaszolni, azért tetted idézőjelbe. Ha ők válaszolgatnak, akkor mi van? Ugyanúgy nem kell válaszolni.

2020. aug. 21. 13:21
 46/50 A kérdező kommentje:
#43 Azt idáig nem írtam, a férjem húgáról és az ő férjéről van szó, tehát őt hívom sógoromnak. Vele a férjem sincs jobb viszonyban mint én, vagyis úgy mondom, hogy régebben egyformán jó viszony volt négyünk között. Ismernek, hogy nem vagyok 'kotnyeles', és főleg nem sz@rkeverő, nem akarok nekik rosszat. Kíváncsi vagyok, az tény, de szerintem sokan a helyemben azok lennének, ha a rokonuk hirtelen és főleg ilyen mértékben meggazdagodna. Egyébként mi nem titkolózunk előttük, tudják, hogy MIT dolgozunk, és hogy melyik cégnél, nekünk ez nem probléma. Tehát mi sem a bérpapírunkat lobogtatjuk és tőlük sem ezt várnánk. De amit ők csinálnak, hogy még azt sem lehet tudni, hogy egyáltalán mivel foglalkozik a sógorom, azért az szerintem túlzás.
2020. aug. 21. 14:58
 47/50 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem az túlzás, hogy te követelnéd az információt.
2020. aug. 21. 15:25
 48/50 A kérdező kommentje:
#47 🤦‍♀️ Mondd, hogy csak trollkodsz... 😂
2020. aug. 21. 16:10
 49/50 anonim ***** válasza:
ha nyugati orszagban elnel, rogton rajonnel hogy ez tabu tema. csaladban is rokonsagban is es idegeneknel is. Itt nem szokas ilyet kerdezni mert a legnagyobb illetlensegnek szamit kb akkoranak mintha nyiltan rakerdeznel valakinel a sexualis szokasaikrol a haloszobaban. tehat otthon se illo ilyen temakba belemenni.
okt. 27. 07:05
 50/50 anonim ***** válasza:
asz jutott eszembe de lehet rossz otlet, hogy esetleg tanacskent kene megkerdezni toluk hogy" nincs valami jo otletetek amivel belfoghatnank valamibe hogy kicsit tobb penz jojjon be mint amit most keresunk?" ha erre is megsertodnek akkor tenyleg teljesen ki kell hagyni minden temat aminek koze van valamilyen modon a penzhez.
okt. 27. 07:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!