Az igaz, hogy a nők miatt lesznek a férfiak hajléktalanok?
"mert a gyerekeket és a lakást a feleségnek ítélték"
A gyereknek mi köze ehhez? A 15ezer gyt miatt kerül utcára?
A lakást meg nem ítélik senkinek. A ferfinek csak akkor kell elhagynia az addig közösen lakott lakást, ha az a nő külön vagyona. Vagyis örökölte, ajándékba kapta, vagy házasság előtt is az övé volt. Ha közös, akkor akár életük végéig is élhetnek együtt, senkit nem tesznek ki a tulajdonából. Persze ez nem ideális élethelyzet, de korán sem példa nélküli.
De hogy igaz,vagy saját hibájábol lesz hajléktalan vagy azért,mert beteg és nem tud dolgozni.
A férfiak mindenért a nőket hibáztasák akármi is van,egy olyan féfi aki éetében nőt se láttot az is a nőket hibáztasa.
Részben igaz.
Elég egy válás, és mindened odaveszhet, ha nem vagy résen.
És ha a feleségednek lesz ugyanilyen, akkor háborodj fel rajta és írj ki kérdést, az előző hozzászóló abban is a pártodat fogja majd hogy a szemét nők mi mindent megcsinálnak.
Jajj, hagyjuk már ezt. Senki nem kerül az utcára aki dolgozik. Ha nem mond le a házról maradhat is benne. Én ismerek olyan családot ahol a szülők elváltak és egy házban élnek. Nem mondom, hogy jó megoldás, de nem fogják kidobni a férjet, ha legalább felesben tulajdonos és erről nem mond le.
Már miért kellene egy ingatlanban laknia két embernek, aki elvált?
Lehet eladni az ingatlant, (amennyiben nem valamelyikük különvagyona) és a feléből venni kisebbet, vagy önrészként bevinni egy hitelbe és máris megvan a lakhatás.
Akik hajléktalanok, azok nem véletlenül azok!
11:
Nem a lakást ítélik a nőnek, hanem a legtöbb esetben a gyerekeket. Akkor is sokkal nagyobb az esélye, ha mindkét fél teljesen oké, egyik sem alkesz. Akinek pedig a gyereket ítélik, az jellemzően megkapja a haszonélvezeti jogot a közös lakásra. A másik fél meg bérelhet, miközben a gyerektartást is fizeti, onnan már könnyű utcára kerülni.
Én nem állítom, hogy ez a leggyakoribb, de sok ilyen eset van, ahogy olyan is, hogy apuka egy agresszív alkesz állat volt, és az ex-feleséget hibáztatja, miközben ő tehet mindenről. A lényeg, hogy nem kellene általánosítani, mert sokféle oka lehet, hogy valaki utcára került.
19-es vagyok még mindig.
Amely válásokat láttam közelről vagy távolról, ott senki sem került utcára, de egy kivételével mindegyik esetben anyuka maradt a gyerekekkel a lakásban, vagy véglegesen vagy átmenetileg, amíg eladták, és feleztek az áron, de addigra mindkettőnek lett másik lakhelye. Az egy kivétel inkább elrettentő, ott egy lakásban maradtak egy gyerekkel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!