Mennyi időre fogadnád be egy hajléktalan rokonodat?
Ha testvéred, szülőd, unokatestvéred vagy ettől távolabbi rokonod egyik nap szállást kérne nálad, mert hajléktalanná vált, mennyi időre fogadnád be?
Ha segítenél neki munkát találni, de mégsem dolgozik, ott hagyja a munkát, mennyi idő után küldenéd el otthonról?
Hogyan változna ez az idő, ha még ráadásul alkoholista vagy dohányos lenne, aki nem akar változtatni ezen szokásain?
Köszönöm!
Anyukámat bármikor befogadnám bármeddig. Ismerem, sose drogozna, vagy inna és bármilyen munkát elvállalna, hogy talpra álljon.
Apukám más helyzet, őt egy percre se engedném be az otthonomba, nem érdekelne, hogy össze akarja-e szedni magát, vagy lezüllene. Testvérem nincs, így ebbe nem tudok belegondolni.
Ha tőlük távolabbi rokonom szorulna segítségre, addig maradhatna, amíg aktívan munkát nem keres, vagy eljár dolgozni. Ha nem szorulnék rá, pénzt se kérnék tőle, hogy minél előbb visszaszerezhesse az életét, ha elkezdene inni vagy drogozni, támogatnám a leszokásban. Ha nem kéne neki a segítségem, akkor kiköltöztetném az otthonomból.
Nem rokon volt, hanem régi barátnőm. Befogadtam potom pénzt fizetett a rezsibe, úgy beszéltük meg, hogy ideiglenes az egész, és keres lakást. 3 hónap után szóltam, hogy még mindig nincsen semmi? Nem is keresett, jól elvolt ebben a helyzetben, közben fuvezett is titokban! Munkát is szereztem neki, 1 nap alatt cseszte el!
Mivel rokonrol lenne szó, ha van hely, segítenék neki, pl tesónak, de a lélektani határ 3 hó lenne ugyanúgy, és ennek is feltele lenne, hogy igyekeznie kellene talpra állni, nem csak úgy nyaralgatni nálunk.
Nem, nem, és nem. Ő hozta magát abba a helyzetbe, kerüljön is ki belőle. Magyarul: NEM AZ ÉN GONDOM!
(Ha anyukám/apukám/testvérem lenne akkor segítenék neki(k).)
Befogadnám, mert ismerem, hogy biztos keresne, próbálkozna. De ezt szóban közölném vele, hogy maximum x ideje van és csak így mennék bele (akár szerződéssel, ha van ilyen)
A kérdésre válaszolva: ilyen függőségekkel biztos, hogy nem fogadnám be.
Befogadnam és bármeddig maradhatna amíg talpra nem áll ha látom rajta, hogy keresi a munkát és nem el vissza a vendég szeretettel.
Megérteném ha az első munkahelyen annyira nem érezte jól magát nem fizettek ki vagy o nem vált be vagy akármi, ez bárkivel megeshet De ha semmi és senki nem jó mindenhonnan kirúgják akkor mennie kell.
Dohányzás amíg nem a lakásban csinálja Bem érdekel alkoholista eleve nem is jöhetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!