Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi időre fogadnád be egy...

Mennyi időre fogadnád be egy hajléktalan rokonodat?

Figyelt kérdés

Ha testvéred, szülőd, unokatestvéred vagy ettől távolabbi rokonod egyik nap szállást kérne nálad, mert hajléktalanná vált, mennyi időre fogadnád be?

Ha segítenél neki munkát találni, de mégsem dolgozik, ott hagyja a munkát, mennyi idő után küldenéd el otthonról?

Hogyan változna ez az idő, ha még ráadásul alkoholista vagy dohányos lenne, aki nem akar változtatni ezen szokásain?

Köszönöm!

2020. máj. 14. 14:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
86%

Attól függ, kiről van szó.

Szülőm és testvérem nem tudna hajléktalan lenni, mert nálam mindig van helyük.

Más rokont nem fogadnék be semennyi időre, viszont például unokatestvérnek segítenék kölcsönnel, ügyintézéssel, stb.

2020. máj. 14. 15:41
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Az anyámat és a testvéremet bármikor apámat sohasem, meg egy két rokonokat
2020. máj. 14. 16:00
 13/22 anonim ***** válasza:
88%
Befogadni nem, de még más módon is ráfáztam, mikor ilyennek segítettem. Egyiknek szereztem jó munkahelyet, első dolga volt minden kollégától kölcsönkérni, előleget kért a fizetésre is, aztán közölte, hogy adjak neki szakirodalmat a munkavégzéshez (ugyanaz a szakmánk, ugyanott tanultuk), mert ő már eladta a szakkönyveit. Egy hónap múlva kitették, mert nem végezte el a munkáját, a kliensek panaszt tettek miatta többen is.
2020. máj. 14. 16:02
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Anyamat bármeddig. Testvéremnek szabnék valami határidőt, hogy pontosan mennyit, az a pontos körülményektől függ. Ennel távolabbi rokont egy percre se.
2020. máj. 14. 16:04
 15/22 anonim ***** válasza:
89%
Saját hibámból okulva biztosan nem fogadnék be többett rokont. Páromnak a testvére élősködött rajtunk egy évig míg végül kitettük a szűrét. Még ő volt vérig sértődve. Mindenkitől azt halljuk vissza,hogy milyen szemetek vagyunk nem adtunk neki elég időt,hogy talpra tudjon állni...
2020. máj. 14. 17:25
 16/22 anonim ***** válasza:
76%
Semennyi időre. Nekem sem segítene senki, ha bajban lennék.
2020. máj. 14. 20:45
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak garzon lakásom van. Viszont az én rokonaim nem élnének vissza a segítséggel ha bármi lenne, úgyhogy én befogadnám őket, ha erre szorulnának. Senkinek nincs alkohol gondja, ha lenne akkor 1 napra se jöhetnek. Pl öcsém most elvesztette a munkáját megkerdeztem kell e segítség, de azt mondta még megoldja. És gyorsan talált másik állást. Szóval mivel nálunk egyébként mindenki talpraesett, eleve nem jutnának szerintem ilyen mélyre, de ha mégis, segítenék, mert ki akarnának mászni belőle minél előbb.
2020. máj. 15. 08:34
 18/22 anonim ***** válasza:
80%

Felnőtt, nem alkoholista, nem drogos, nem függő rokont akár egy hétre is, de nem adnék neki kulcsot, és ha én nem vagyok otthon, akkor ő sem lehet.

Munkát és munkásszállót tudnék találni neki, ez nem probléma, csak akarjon dolgozni és továbblépni, nem rajtam élősködni, mert azt rosszul tűröm.

Viszont olyan ismerősöm volt már, aki egy éven keresztül vándorolt egyik rokonától a másikig, közben időnként nálam ebédelt/vacsorázott, pumpolt anyagilag, és nyávogott, hogy nincs munkája... egyik helyen sem bírta egy hónapnál tovább.

Ezért mondom, hogy egy hétnél tovább a Szent Családot sem.

2020. máj. 15. 16:02
 19/22 senga222 válasza:
72%
Sajnos nem fogadnám be :(
2020. máj. 15. 16:26
 20/22 anonim ***** válasza:
64%

Drogos volt. Nem tudtuk. Amikor rajottunk segitseget kertunk neki. Elutasitotta.

Utana ultimatumot adtunk, ha nem tanul menjen dolgozni. 1 honapot adtunk neki. Egybol lett munkaja. A munkahelyen vasarlokat lopott meg, es a munkahelyet is meglopta. Felmondott mielott lebukott volna. Utana se akart dolgozni.

Kidobtuk.

Kesobb eloadta hajlektalan. Huh a hideg telben megsajnaltuk. Egy ejszakara befogadtuk szanalombol. Masnap reggelre tudtuk hiba volt. Kib...uk mint macsk.t s..ni.

Sose fogadj be senkit vagy szerzodessel. Elotte ugyveddel beszelj.

2020. máj. 15. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!