Szülők! Mit szólnátok, ha a fiatok bemutatná a barátnőjét, és úgy köszönne, hogy "Örülök, hogy megismerhetem" és kezet fogna?
Vagy inkább meg kellene várni, hogy a szülő előre adja a jelet?
Mondjuk szerintem ez illetlenség lenne, ezért fogalmam sincs, nagyon izgulok.
Mások azt mondták elsőre puszit adjak. Mindenki mást mondd.
Nagyon konzervatívnak hinnétek a lányt, ha esetleg úgy köszönne, hogy "jó napot" és nem úgy, hogy "csókolom" ?
Műnek hangzana a "jó napot" ?
Valóban ennyire illetlen világban élünk? Nem divat már ez?
teljesen normális köszönési forma a "jó napot", ne csinálj ekkora ügyet belőle..., a tanáraidnak is így köszönsz nem, meg idegen felnőtteknek
esetleg tedd hozzá a nevét is az anyukának, s már is kedvesebb, személyesebb a dolog! :)
Nem kell ezen izgulni. Belépsz, azt mondod hogy Jó napot. Az anyuka nyújtani fogja a kezét, kézfogásnál elmondod a nevet, aztán azt, hogy "Örülök hogy megismerhetem."
Esetleg köszönsz hogy Jó napot, aztán az anyuka puszit ad, utána mondod hogy örülök stb..
Jó napot. Az nem elfogult, vagy mit írtál rá. Normális, semleges köszönés. Csak azért lehet fura neked, mert még nem nagyon használhattad eddig. 17 évesen a Csókolom már iszonyatosan gáz. Az gyerekeknek való, max. 14 éves korig. Kérdezd meg nyugodtan, hogy hogy szólíthatod. Én néha ezeket szoktam még használni: "Üdvözlöm", "Örvendek", "Tiszteletem", nekem bejönnek ezek a régies köszönések, de legtöbbször furán néznek rám.
29/n
A szülők végzettségétől függ.
Egy nagy feminista jogásznőnek nem mondanám, hogy csókolom.
Egy vallásos nőnek nem biztos, hogy bejön a puszi a sziával.
Csak a magyar nyelvben van ez a gusztustalan nők számára fenntartott csókolom és kezétcsókolom.
Én utálom, miért nem lehet a 21. században napszaknak megfelelően köszönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!