Az anyám ittasan benyugtatózva zaklatja a családot, mit lehet tenni?
Megszakítani minden kapcsolatot. Van ilyen az ismerősi körben. Minden kezelést elutasított. Pedig sokan próbáltak neki segíteni. De közben ő meg mindenkit tönkretett. Mindenki elmaradt mellőle. A családja is. Sőt, először ők.
Sajnos soha nem fog megváltozni, amíg be nem ismeri, hogy beteg és nem vállalja a kezelést hosszú távon. És persze normálisan. Nem úgy, hogy ráiszik a gyógyszerre.
Az ilyet pszichiátriára kell bezárni. Nem vicc.
Valahogy be kéne oda vágni...
2-es gyakran ajánlják a mentőket ilyen esetre, de saját tapasztalat alapján mondom, hogy kb amíg vér nem folyik, senki le se szarja az ilyen eseteket. Se a mentők, sem a rendőrök nem mennek ki önmagában egy őrjöngő emberhez, csak akkor, ha másokra vagy saját magára veszelyes. Amit leírt a Kérdező, az nem tűnik ennek a kategóriának.
Családtaggal volt ilyen tapasztalatom, ott végül ismerős útján intéztük el a kenyszergyógykezelest, de addig tönkretette az életünket. Apukád szerintem menjen el, ha meg tudja oldani, borzasztó egy ilyen ember mellett élni, akkor is ha esetleg nem tehet róla, mert vmilyen mentális betegsege van. Ha elköltözik, valószínűleg romlik majd az állapota, ami ugyancsak segíteni fog abban, hogy orvosi segítséget kapjon. Szörnyen hangzik és tudom, hogy nem etikus, de mivel átéltem, ezért tudom, hogy erre nagyon nincs más megoldás...
5: Nem lehet!
Van ilyen ismerősünk. Semmit se tudnak kezdeni vele. Beviszik, ha totál kész van és valaki kihívja a mentőket/rendőröket. Pár nap múlva meg elengedik.
Hát akkor nem tudom.
Ha apád nem hagyja el őt,akkor nincs mit tenni.
Ja de,annyit tehetsz jól elkerülöd az anyádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!