Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez tényleg csak a mi dolgunk,...

Ez tényleg csak a mi dolgunk, a másik kettőnek nem kell semmit csinálni?

Figyelt kérdés
Férjemnek van 2 testvére, egyik gyerek sem él az anyjával egy településen. Mi lakunk a legközelebb, mi csak 40 kmre. Anyósomat baleset érte még májusban, nem tud a kerttel foglalkozni. Alapból mindig mi megyünk segíteni, ha gond van. Van egy barátja is anyósnak, de az nem csinál semmit. Hatalmas kert van, tele gazzal. Anyám szerint is a mi dolgunk, hogy elmenjünk és rendbe tegyük, hiszen mi lakunk a legközelebb. A másik két tesónak eszébe nem jut, hogy legalább havonta egyszer eljöjjön segíteni. A férjem is és én is dolgozunk. A férjem annyit, hogy lassan felbukik. De ez senkit nem érdekel. Most tényleg a mi kötelességünk azt a kertet is rendben tartani? A másik kettő miért mentheti ki magát, hogy mi messze lakunk?
2020. aug. 3. 10:17
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
75%
Hát ha az én anyám törött lábbal egyedül lenne a kert lenne a legkissebb gondom. Le kell keríteni a kertet, legyen egy kicsi elöl vagy hátul, a többit meg majd intézi aki akarja. Nem volt kötelező venni egy akkora telket, de ha nem bírja el kell adni és az árából venni egy kissebbet. Mi is ezt csináltuk a nagymamámmal, most boldogan él egy 4 emeletes ház földszintjén egy közös kerttel, amit ő meg a szomszédok gondoznak.
2020. aug. 3. 11:50
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

"a többit meg majd intézi aki akarja"

A parlagfüvet a tulajdonos kötelessége irtani. Meg a többi gyomot is. Meg is büntethetik, ha nem törődik vele semmilyen szinten.

2020. aug. 3. 11:52
 23/26 anonim ***** válasza:
25%

"Valóban, csupán ha a többiek nem akarnak egy fillérrel se hozza járulni, akkor nem fognak és érre se lehet őket kényszeríteni."

Amikor meg majd kapni kell, akkor jönni fognak maguktól is.

2020. aug. 3. 12:44
 24/26 Metionin ***** válasza:
100%
Egyikőtöknek sem kötelessége.
2020. aug. 3. 13:04
 25/26 anonim ***** válasza:
95%
Anyósomnak nemrég volt egy nagyműtétje, én még a műtét előtt mondtam neki, hogy szívesen megyünk hozzá utána rendszeresen, viszünk főtt ételt, kitakarítunk, rendbe tesszük az udvart, ameddig fel nem épül. Azt mondta, ne szórakozzak, jobb dolgunk is van, mint őt pátyolgatni. Főzött magának előre egy csomót, lefagyasztotta, kiolvasztani ki fogja tudni, egy falubelivel pedig már lebeszélte, hogy egy kis pénzért néhány naponta megy és rendet tesz kívül-belül. Szerintem ez a normális hozzáállás. Persze, a család segítse egymást, ha tudja, de ez, amit ti csináltok anyósodnál, durva túlzás. Tehát szerintem nem a 2 másik tesóra kéne neheztelni, hanem anyósra, amiért képes elnézni, hogy ti tartjátok rendben a 2000 négyzetmétert.
2020. aug. 3. 14:25
 26/26 anonim ***** válasza:
94%
Ez nem a ti dolgotok és nem is a testvérek dolga, ez a tulajdonos dolga. Ha nem tud rendben tartani egy óriási telket, arra nem az a megoldás, hogy érzelmi zsarolással kényszeríti a gyerekeit, hanem eladja a nagy házat és vesz egy kis lakást.
2020. aug. 3. 14:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!