Ez tényleg csak a mi dolgunk, a másik kettőnek nem kell semmit csinálni?
Azért menthetik ki magukat azzal, hogy messze laknak, mert... tudod, messze laknak.
Viccet félretéve, nálunk is van családon belül ilyen helyzet, és ott pont hogy mi, akik messzebb vagyunk, meg több a dolgunk is, pont mi járunk kertet rendbe tenni. Pedig apám megbeszélte testvérével, hogy tavaly mi csináltuk, idén ők. De ők b@sznak csinálni bármit is ott. Ezzel sokmindent nem lehet kezdeni. Vagy ha mégis, akkor én is várom a megfejtéseket
Nem a ti dolgotok, illetve nem csak a tiétek. Beszéljétek meg a többiekkel, dobjátok össze a pénzt, és fizessetek meg egy embert, ami megbízható, és dolgozna a kertben.
Anyu barátja ott lakik? Ha igen, akkor emelje fel a valagát, és segítsen be a munkákba. Ha meg nem, akkor vagy beszáll anyagilag, (vagy munkával) vagy semmi köze a kerthez akkor sem, ha a termést kell leszedni. (amúgy meg anyósodnak el lehet gondolkodni, milyen "barát" ez, és szükség van-e rá egyáltalán)
Tényleg, a munkátokért cserébe legalább van friss zöldség-gyümölcs?
Kommunikáció.
Nem itt, velünk, hanem az érintettekkel.
Én is azt mondom, keressetek valakit, aki fix összegért elvegzi a munkát, és a 3 testvér dobja össze.
Ez a legkorrektebb megoldás szerintem is.
Én is azt mondom, hogy valakit kell fogadni, aki heti/havi rendszerességgel gondozza a kertet és azt megfizetnie elsősorban az anyósnak, de ha neki erre nem futja a három gyerekre leosztva és akkor is szívességet tesztek mindhárman.
Senkitől nem lehet elvárni - tőletek sem, a távolabb élő testvérektől sem ás az anyós barátjától sem! - hogy mászkáljanak földet túrni. A kertes ház mindenkinek a saját döntése amikor megveszi, az ilyen dolgokkal számolnia kell.
Én anyós vagyok, megrokkantam, de eszembe nem jut a gyerekemet rángatni 50 km-ről, most is várom a fűnyíróembert.
"Én is azt mondom, keressetek valakit, aki fix összegért elvegzi a munkát, és a 3 testvér dobja össze.
Ez a legkorrektebb megoldás szerintem is."
Valóban, csupán ha a többiek nem akarnak egy fillérrel se hozza járulni, akkor nem fognak és érre se lehet őket kényszeríteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!