Ez tényleg csak a mi dolgunk, a másik kettőnek nem kell semmit csinálni?
Ha a többiek nem akarnak hozzájárulni, akkor... végül is nem kötelező.
Én csak magamból indulok ki, ha az én anyukám lenne bajban, mindent megtennék, hogy segítsek neki, ha időm nics rá, akkor anyagilag.
A másik dolog, ami eszembe jutott, a másik két testvér, ha hazalátogat, akkor anyuka milyen szinten pakolta nekik a "hazait" a kertből? Biztos vagyok benne, hogy szívesen elfogadták, sőt, talán el is várták. Na, hát most itt az alkalom, hogy valamit visszatörlesszenek.
Ha semmiképpen sem hajlandóak beszállnia segítségbe, és senkinek nem kell a kert, akkor anyukának el kellene gondolkodni azon, hogy eladja, átköltözik egy lakásba, a maradék pénzért pedig kényelmes életet biztosít magának. Ez is egy opció.
Nincs nagyon a kertben zöldség, gyümölcs. Saját fogyasztási mennyiség van, meg tuja. Meg 2000 nm, amiben égig ér a gaz. Most darazsat irtottunk, ősszel két hatalmas fenyőt vágtunk ki és pakoltunk el. Nem hív segítséget anyós, mert az pénzbe kerül.
A barátja elnézte, hogy anyósom a törött combjával ribizli szed.
Eszembe nem jutna törött combbal ribizlit szedni, ott egye meg a rosseb!
Ha meg 2000m2-en égig ér a gaz, akkor az ne téged zavarjon, hanem az anyóst! Ha őt meg nem zavarja, akkor téged miért?
Nem hív segítséget az anyós, mert az pénzbe kerül? Eszem megáll!
Mert ti ingyen utaztok oda és az időtök, energiátok is ingyen van?
Hát neki biztosan, de ha ezalatt az idő alatt valamit saját hasznotokra csinálnátok, annak is van pénzben kifejezhető értéke és máris nincs ingyen az anyósnál taknyolódás!
A még nálad is távolabb élő testvérek meg ha 200 km-ről kertet akarnának pátyolgatni, nyilván vennének egy telket és azt babrálnák.
a barátja lakik ott, az ő dolga
de amúgy megkérdeztétek a másik két testvért, vagy csak puffogtok?
Hol olvastad, hogy ott lakik a barátja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!