Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez tényleg csak a mi dolgunk,...

Ez tényleg csak a mi dolgunk, a másik kettőnek nem kell semmit csinálni?

Figyelt kérdés
Férjemnek van 2 testvére, egyik gyerek sem él az anyjával egy településen. Mi lakunk a legközelebb, mi csak 40 kmre. Anyósomat baleset érte még májusban, nem tud a kerttel foglalkozni. Alapból mindig mi megyünk segíteni, ha gond van. Van egy barátja is anyósnak, de az nem csinál semmit. Hatalmas kert van, tele gazzal. Anyám szerint is a mi dolgunk, hogy elmenjünk és rendbe tegyük, hiszen mi lakunk a legközelebb. A másik két tesónak eszébe nem jut, hogy legalább havonta egyszer eljöjjön segíteni. A férjem is és én is dolgozunk. A férjem annyit, hogy lassan felbukik. De ez senkit nem érdekel. Most tényleg a mi kötelességünk azt a kertet is rendben tartani? A másik kettő miért mentheti ki magát, hogy mi messze lakunk?
2020. aug. 3. 10:17
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
88%
Akkor erről az anyosnak kell gondoskodnia, ha a másik kettő nem akar fizetni.
2020. aug. 3. 10:51
 12/26 anonim ***** válasza:
59%

Ha a többiek nem akarnak hozzájárulni, akkor... végül is nem kötelező.

Én csak magamból indulok ki, ha az én anyukám lenne bajban, mindent megtennék, hogy segítsek neki, ha időm nics rá, akkor anyagilag.

A másik dolog, ami eszembe jutott, a másik két testvér, ha hazalátogat, akkor anyuka milyen szinten pakolta nekik a "hazait" a kertből? Biztos vagyok benne, hogy szívesen elfogadták, sőt, talán el is várták. Na, hát most itt az alkalom, hogy valamit visszatörlesszenek.

Ha semmiképpen sem hajlandóak beszállnia segítségbe, és senkinek nem kell a kert, akkor anyukának el kellene gondolkodni azon, hogy eladja, átköltözik egy lakásba, a maradék pénzért pedig kényelmes életet biztosít magának. Ez is egy opció.

2020. aug. 3. 10:56
 13/26 anonim válasza:
100%
Senkinek nem a kötelezettség, ilyen meg nincsen hogy ,,ez a ti dolgotok".
2020. aug. 3. 11:00
 14/26 A kérdező kommentje:

Nincs nagyon a kertben zöldség, gyümölcs. Saját fogyasztási mennyiség van, meg tuja. Meg 2000 nm, amiben égig ér a gaz. Most darazsat irtottunk, ősszel két hatalmas fenyőt vágtunk ki és pakoltunk el. Nem hív segítséget anyós, mert az pénzbe kerül.

A barátja elnézte, hogy anyósom a törött combjával ribizli szed.

2020. aug. 3. 11:02
 15/26 anonim ***** válasza:
95%

Eszembe nem jutna törött combbal ribizlit szedni, ott egye meg a rosseb!

Ha meg 2000m2-en égig ér a gaz, akkor az ne téged zavarjon, hanem az anyóst! Ha őt meg nem zavarja, akkor téged miért?

Nem hív segítséget az anyós, mert az pénzbe kerül? Eszem megáll!

Mert ti ingyen utaztok oda és az időtök, energiátok is ingyen van?

Hát neki biztosan, de ha ezalatt az idő alatt valamit saját hasznotokra csinálnátok, annak is van pénzben kifejezhető értéke és máris nincs ingyen az anyósnál taknyolódás!

A még nálad is távolabb élő testvérek meg ha 200 km-ről kertet akarnának pátyolgatni, nyilván vennének egy telket és azt babrálnák.

2020. aug. 3. 11:12
 16/26 anonim ***** válasza:
41%

a barátja lakik ott, az ő dolga

de amúgy megkérdeztétek a másik két testvért, vagy csak puffogtok?

2020. aug. 3. 11:15
 17/26 anonymousreview60 ***** válasza:
25%
Nem csak a ti dolgotok. Ha heti 1 napot igényel a kert, akkor a testvéreknek is be kell vállalni havi 1-1 napot. Ha heti több napot, akkor arányosan többet. Ez lehet az ő közvetlen munkájuk, vagy - rajtatok kívül eső - megfizetett napszámos.
2020. aug. 3. 11:17
 18/26 anonim ***** válasza:
58%

Hol olvastad, hogy ott lakik a barátja?

2020. aug. 3. 11:19
 19/26 anonim ***** válasza:
69%
Van barátja, aki "elnézte", ahogy szedi a ribizlit, tehát lehet, hogy ott is lakik, de ha nem, akkor is valószínűleg elég sok időt tölt ott. De ha nem lakik ott, akkor is: sokkal inkább az ő dolga lenne segíteni, mint a menyének, hiszen közelebbi hozzátartozó.
2020. aug. 3. 11:32
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Én teljesen pártolom a normális szülők megsegítését, de egy 2000m2-es, elhanyagolt, gazos telek rendezése nem szívességi segítség. Pláne nem 40km-ről munka mellett. Értem én, hogy anyuka baleset miatt nem tudja ellátni. De nagyon nehezen hiszem el, hogy eddig eltudta. Miért is nem adja el a házat és vesz egyet kisebb udvarral vagy egy társasházi lakást? Örökre nem várhatja el, hogy ingyen dolgozzatok neki. Minél idősebb lesz, annál inkább rátok hárul majd a kertgondozás. Mert ez kemény munka. Más ezért elkérne alkalmanként minimum 40 000Ft-ot.
2020. aug. 3. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!