Ezért leszídhat a szociális gondozó?
A nagyszüleim neveltek fel, a papámhoz minden héten jön szociális gondozó, beszélget vele és segít neki mindenben,amire épp szüksége van.
Szóval 19 éves vagyok, egy gyárban dolgozok a héten éjszakás vagyok este 6tól reggel 6ig. Mikor száltam le a vonatról a papám az állomáson állt és mondta hogy ő most beutazik Komáromba mert unatkozik már otthon. Komáromban meg van bőven látnivaló. Hiába mondtam neki ma ne menjen csak azért is makacskodott hogy elmegy.
Nem tudtam vele menni mert 12órás műszak után piheni szeretnék plusz főznöm is kell. Félek ha ma jön a szociális gondozó mit mondok neki? Hogy a papám makacs volt és elment Komáromba egy picit. És ha megkérdezi a nő miért nem mentem vele? Nagyon félek mit fog mondani :/
Mert kicsi koromban meghalt a mamám és a papám ekkor fordult a családsegítő intézethez, ők sokat segítettek nekünk. Utána nagykorú lettem, dolgozni kezdtem és úgy gondoltam még dolgozok azért jó lenne ha valaki ránézne néha a papámra. Van mikor reggeles vagyok 6tól este 6ig. Nem mindig vagyok itthon és így van egy kis nyugalmam hogy tudom azért figyelnek rá.
Nincs semmi mentális baja a papámnak. Csak a szíve beteg de arra szedi a gyógyszereit és ha el is megy Komáromba 1-2 óránál nem szokott többet maradni. De nemsokára indulok utána
Tényleg nincs szoc.otthonba zárva,szóval oda megy ahova akar.
A gondozónak meg mondd meg,hogy jöjjön máskor.
De minek gondozó,ha a papádnak nincs semmi baja?
Én otthon maradnék, hiszen pihenned is kell. Mi lesz, ha holnap is be akar utazni a papád komáromba?
69 éves ember nem egy kimondottan idős ember.
Te szinte gyerek vagy még, nem tudsz minden gondot a válladra venni.
Szükséged van a pihenésre, hogy bírjad az éjszakás műszakot. Írtad, hogy még főznöd is kell.
Nem ejtettél szót a mamádról.
Szerintem a papád nagyon únja, hogy úgy kezelitek (te és a szoc.gondozó) mintha valami szenilis gyagyás, vagy kiskorú lenne, teljesen megértem, hogy kicsit ki akart szakadni ebből a környezetből. Ráadául ha nincs komolyabb baja, akkor miért ne jöhetne-mehetne bárhová. Nem börtönben lakik, ahonnan nincs kijárás?
Felnőtt ember, még ha idős is, de ha el akart menni kikapcsolódni, akkor bízzatok már benne, hogy haza is talál. Nem véletlenül nem szólt neked, elege van a felügyeletből.
A szoc gondozónak meg szólj, hogy ma ne fáradjon, jöjjön máskor.
Nem szidhat le. Ha a papádnak igazából semmi baja akkor ne kezeljétek úgy mint egy beteget.Persze nézzen rá néha ha ettől megnyugszol,de azért ne ez határozza meg a napjait.
A gondozó majd visszajön máskor.
Apósomhoz is jár,de ő sem ül otthon emiatt állandóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!