Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezért leszídhat a szociális...

Ezért leszídhat a szociális gondozó?

Figyelt kérdés

A nagyszüleim neveltek fel, a papámhoz minden héten jön szociális gondozó, beszélget vele és segít neki mindenben,amire épp szüksége van.

Szóval 19 éves vagyok, egy gyárban dolgozok a héten éjszakás vagyok este 6tól reggel 6ig. Mikor száltam le a vonatról a papám az állomáson állt és mondta hogy ő most beutazik Komáromba mert unatkozik már otthon. Komáromban meg van bőven látnivaló. Hiába mondtam neki ma ne menjen csak azért is makacskodott hogy elmegy.

Nem tudtam vele menni mert 12órás műszak után piheni szeretnék plusz főznöm is kell. Félek ha ma jön a szociális gondozó mit mondok neki? Hogy a papám makacs volt és elment Komáromba egy picit. És ha megkérdezi a nő miért nem mentem vele? Nagyon félek mit fog mondani :/

2020. júl. 24. 08:46
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
89%
Azt nem írtad, hogy a papád teljesen egészséges e? Mennyi idős?Miért kell a gondozása.Ha elfelejt dolgokat, akkor el is tévedhet és elveszhet.Az veszélyes lehet rá nézve.Idős emberek már sajnos állandó felügyeletre szorulnak.
2020. júl. 24. 08:51
 2/23 anonim ***** válasza:
38%
Akkor jogosan csesz le a gondozó.Ha nem jön addig haza hívd fel vagy monsd meg a gondozónak hogy ma ne jöjjön.
2020. júl. 24. 08:53
 3/23 anonim ***** válasza:
96%
Hány éves a papa? Milyen az egészsége? Tud-e térben és időben tájékozódni? Helyedben nem lennék nyugodt. Nem csak a szoc.gondozó miatt.
2020. júl. 24. 08:58
 4/23 anonim ***** válasza:
88%
A papád nincs intézménybe zárva. Oda megy, ahova jól esik Neki.
2020. júl. 24. 09:00
 5/23 A kérdező kommentje:
69 éves és tud tájékozódni ezért nem is aggódok csak a gondozó mit fog ehhez szólni. Inkább utána megyek a következő vonattal
2020. júl. 24. 09:00
 6/23 anonim ***** válasza:
90%

Nincs módja annak, hogy a papa helyben is tudjon szórakozni (szomszéd, rokonok, művelődési ház, presszó stb.)?

Ha hetenként csak egyszer jár hozz a szoc. gondozó, akkor bizonyára nem szenilis és elboldogul a városban egyedül is és haza is talál.

2020. júl. 24. 09:06
 7/23 anonim ***** válasza:
89%
Szólj a gondozónak ma maradjon otthon mert a papád kirándul.
2020. júl. 24. 09:07
 8/23 anonim ***** válasza:
96%

Nincs a papának mobiltelefonja? Ha szokott néha kirándulni, érdemes lenne venni egyet,ha másért nem, mert van rajta GPS, és talán segít megtalálni, ha kell.

Ha nem szenilis, akkor miért ne utazhatna, nekem anyós-após 75 felett van, és teljesen fitt, épértelmű, önellátó, sőt, kifejezetten jól vág az eszük.

Ha nincs vele ilyen gond, akkor nem kell korlátozni. Ha viszont nem mindig tudja, mi merre, akkor jobban kell rá figyelni, óvintézkedést tenni.

2020. júl. 24. 09:17
 9/23 A kérdező kommentje:
Van neki telefonja de nem használja mert nem is akarja megtanulni használni azt mondja ő nem ért a kütyükhöz. Pedig direkt nagy nyomógombós telefonja van és a hívják csak a zöld hívás jelzője világít ezt is elmondtam neki de nem is érdekli. Csak azt szajkózza ő túl öreg ezekhez
2020. júl. 24. 09:25
 10/23 anonim ***** válasza:
92%
Eddig még nyugtató válaszokat kaptál, de ha le írnád, hogy miért van szükség szociális gondozóra, akkor érdemben is tudnánk segíteni.
2020. júl. 24. 09:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!