Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam meg a testvéremne...

Hogy mondjam meg a testvéremnek ezt? Vagy egyáltalán elmondjam neki?

Figyelt kérdés
Ugyanazon a helyen dolgozunk felváltva. A főnököm viszont azt mondta nekem, hogy mások nem szeretik a testvéremet, bántják őt a háta mögött, és mindenki jobban szeretné, ha én dolgoznék helyette. Most ő dolgozik, viszont keresett egy helyettest neki, hogy a testvérem ne mehessen dolgozni. Ezt persze nem tudja a testvérem, csak én. És olyan rosszul esik nekem ... :S Mit csináljak?
2010. aug. 3. 12:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
44%

Mindenképp szólj a testvérednek, hogy változtatni tudjon! Üljön le a főnökkel, tudakolja meg, mi a baj, és ígérjen változást! Aztán minden erejével legyen rajta!

A főnök azért mondta ezt neked, mert úgy akarta a tesóddal közölni, hogy elkerülje a kellemetlenséget. Neked, a tesódnak, a munkahelynek egyaránt érdeke, hogy tesód szembesüljön az igazsággal. Te tudod, hogyan lehet úgy tapintatosan a tudtára adni, hogy azért meg is értse, és komolyan is vegye.Ha menthetelen a helyzet, akkor a következő munkahelyén használhatja a tapasztalatot.

Nagyon vigyázz, nehogy a te munkádra rossz fényt vessen a testvéred hibája!

És ne engedd át harmadiknak a munkakört. Ha te kapod meg, akkor legalább a családban marad a pénz, segítheted belőle a tesódat, amíg munkát talál!

Attól, hogy te nem vállalsz el egy munkát amunkahelyen, még nem a tasódra fogják bízni. Udvarias gesztus volt, hoyg a főnök előbb téged kérdezett. Mondd meg neki, hogy átgondoltad: legjobb lenne, ha a tesódnak segíthetnétek változni, de ha a főnök erre nem vállalkozik, akkor szívesen betöltöd az állást már ma. Értsd meg és értesd meg a tesóddal: ha nem vállalod, a tesódat akkor is elküldik, és az állás a helyettesé lesz.

A munkahely nem cukorka, amin testvériesen meg tudnánk osztozni. Mindenkinek magáért kell helytállnia. Te nem tudsz a tesód helyett dolgozni. A legtöbb, amit tehetsz, hogy tanácsokkal segíted őt.

2010. aug. 3. 13:10
 12/19 anonim ***** válasza:
Mi esik rosszul pontosan?
2010. aug. 3. 13:10
 13/19 A kérdező kommentje:
A baj az, hogy a főnök a szüleink legjobb barátja ... :S
2010. aug. 3. 13:23
 14/19 anonim ***** válasza:

1. Ezt mindenképpen el kell mondanod a tesódnak MOST, még mielőtt mástól tudja meg vagy kirúgják. Ha kiderül, hogy te tudtál erről és nem szóltál neki, szóba se áll majd veled, legalábbis én kb. ezt tenném.

2. Ha szólsz neki, még lehet, hogy tud változtatni, ha jogos a kritika.

3. Ha a kritika nem jogos, én felmondanék, oldja meg a főnök a problémáit, ahogy tudja.

2010. aug. 3. 13:33
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem válaszoltál arra a kérdésre -pedig fontos-, hogy egyetértesz-e a főnökkel vagy sem.
2010. aug. 3. 13:43
 16/19 A kérdező kommentje:
Ne haragudj hogy nem válaszoltam. Részben igen, részben viszont nem. Az a baj hogy a főnökömnek én tetszek jobban, mert én szebb vagyok, és velem jobban megy a boltja ... -.-' Tesóm nem annyira csinos (szerinte, és sokak szerint is), ezért szeret engem jobban az mocsok.
2010. aug. 3. 14:23
 17/19 anonim ***** válasza:

Üzletpolitika, a dekoratívabb nők jobban bevonzák a vásárlót. Én is szívesebben megyek be olyan boltba ahol szép nők az eladók, pedig én is nő vagyok. De ha látom, hogy a ruházati boltban csinosan öltözött nő az eladó, s a bolt ruháját viseli, akkor én is szívesebben megveszem. Már nekem ami szép, de mindenki másnak más és más.

Iszonyú rossz érzés lehet, de fel kell vállalni azt, hogy elmondod neki azt amit tudsz. Légy erős! :)

2010. aug. 3. 14:30
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2010. aug. 3. 14:34
 19/19 anonim ***** válasza:

Én oda szeretek járni, ahol kedvesek, udvariasak velem. És akkor már másodlagos, hogy hogy néz ki az eladó. Sokra megyek egy flegma szépséggel, akit látszólag csak zavarok azzal, hogy bementem.

Elhiszem, hogy jól esik a főnök dicsérete (csinos vagy és dekoratív, miattad több a vevő stb.), de ez álságos dolog! Mert a főnök részéről ezt a haszon diktálta, nem az őszinte elismerés. Ha idővel jön mutatósabb csaj, akkor neki fogja mondani és téged próbál lapátra tenni...

2010. aug. 4. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!